Едно второ и едно четвърто място е равносметката на Георги

...
Едно второ и едно четвърто място е равносметката на Георги
Коментари Харесай

Първи подиум за Георги Дончев в Carrera Cup 2019

Едно второ и едно четвърто място е равносметката на Георги Дончев от третия и четвъртия старт в Porsche Carrera Cup Германия 2019, които се организираха този уикенд на пистата в Мост (Чехия). Първият подиум за българския водач пристигна извънредно мъчно, след съществени тествания на уменията, волята и издръжливостта освен на Георги, само че и на целия екип от Overdrive Racing. Състезателният уикенд стартира с мокра писта и злополука, с цел да продължи с пропуснати тренировки, старт от задна позиция, червен байрак, 10 изпреварени противника и още доста страсти.


Самото начало на уикенда продължи наклонността от досегашните стартове и загатна за идните провокации – свободните тренировки в четвъртък започнаха с случай, откакто още в първите обиколки на мократа писта българският водач се срещна с една от мантинелите със скорост от над 200 км/ч. Вследствие на злополуката Дончев пропусна целия подготвителен ден, само че екипът съумя да възвърне колата и в петък българинът записа положителни времена. Това пролича по време на първия стинт от съботната подготовка, когато Георги се движеше втори в класа, преди маршалите да вдигнат червен байрак поради тежък случай на пистата. След подновяването Дончев записа единствено една бърза обиколка, а времето не му стигна за нужната за класиране напред втора.

В първия спортен старт за уикенда Porsche-то с номер 7 и българският байрак стартира от предпоследна редица, само че с чудесно каране се изкачи с 8 места по-нагоре до 20-ото място в общото нареждане и трето в класа. В последния сектор от последната обиколка Щефан Рекопф бе извънредно настойчив, а Георги реши да не рискува нов конфликт след инфартното начало и пропусна съотборника си. Така Рекопф стигна до стълбичката в клас ProAm, Дончев резервира четвъртото място, а над всички съперници за трети път през сезона беше Лари загар Воорде.

В неделния старт Дончев стартира по-напред в редицата (25-а позиция) и започва още по-добре – на трети завой към този момент се движеше на 15-а позиция и първо място в класа. Заради тежък случай с няколко от директните противници на българина в ProAm класа след няколко обиколки надпреварата бе прекъснато. Решението на уредниците беше надпреварата да се възобнови от стартовата решетка при първичното нареждане дружно с кола за сигурност. Логично решението на българския водач и неговия екип беше за умерено каране и второ място в ProAm класа след спечелилия Карлос Ривас (22-ро място в общото подреждане). За първи път през сезона съотборникът на Дончев от екипа на българския Overdrive Racing Team, Лари загар Воорде отстъпи първото място на Михаел Амермюлер от BWT Lechner Racing.

" Доволен съм от първия подиум за сезона, само че можех доста повече. Много се надявам в идващите стартове от акцията да имам и малко повече шанс ", разяснява Георги Дончев, а сезон 2019 на Carrera Cup продължава на 7 юни на Ред Бул Ринг в Австрия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР