Едно време, когато бяхме деца, родителите ни казваха, че трябва

...
Едно време, когато бяхме деца, родителите ни казваха, че трябва
Коментари Харесай

Защо децата трябва да си лягат точно в 10 вечерта?

Едно време, когато бяхме деца, родителите ни споделяха, че би трябвало да си легнем в 10 вечерта, с цел да пораснем по-бързо. Те споделяха, че послушните деца си лягат по-рано и нямахме самообладание да заспим, с цел да пристигна новият ден.

В днешно време децата не желаят даже да си облекат пижамите толкоз рано , а какво остава за това да заспят в 9 или 10 вечерта.

Но за какво е толкоз значимо да създадете вярно привички у детето си и то да стартира да си ляга в 22 часа?

Децата имат потребност да си лягат по-рано и би трябвало да спрете да си измисляте извинения и оправдания за тяхното късно лягане. Хормонът на растежа се отделя най-бързо по време на четвъртата фаза на съня при детето, която настава към 24:00 часа. Ако детето стои до късно, то хормонът забавя действието си и растежът на детето може да промени бързината си.

Проучвания демонстрират и, че децата, които си лягат по-рано, са по-продуктивни, фокусирани и запомнят по-добре информацията, изключително в учебно заведение. Децата, които имат здравословен график на съня са по-малко предразположени да развият Алцхаймер като възрастни.
 image2_16x9.png Романтичен 15-ти септември: учителка получи предложение за брак в първия образователен ден На фокус
Родителите са виновни за контрола върху съня на децата и техните привички. Той е значим за тяхното здраве - физическо и психическо.

Ето по какъв начин да измененията навиците на дете, което не желае да си ляга рано:

Не му позволявайте да гледа телевизия преди лягане . Вместо това заменете тв приемника с книга или му разкажете някоя забавна история.

Осветлението в стаята също е значимо. Нека няма ярки и привличащи светлини. Трябва да се стараете да осигурите приятна атмосфера за отмора на детето ви.

Изморете се дружно - каране на колело след учебно заведение, скачане, танци - дано детето бъде интензивно, само че в подобаващите часове. Може да ви помогне и да почистите масата след вечеря и по-късно да го приготвите за сън.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР