Едно време беше ясно – Запад, Изток и Трети свят,

...
Едно време беше ясно – Запад, Изток и Трети свят,
Коментари Харесай

Паси: Запада има проблем, защото се е втренчил в себе си

Едно време беше ясно – Запад, Изток и Трети свят, който беше патерицата на комунистическата система. Сега имаме един Запад, който се е втренчил в себе си и обединяване на всички останали против това. Запада има проблем, тъй като се е втренчил в себе си – в случай че огледа отвън себе си, тези проблеми могат да бъдат решени. Това съобщи някогашният ни външен министър Соломон Паси в коментар по отношение на срещата на Г-7 в Канада.
Според Паси, обаче, ние би трябвало да държим на евроатлантическата ни принадлежност. България има потребност от нов приоритет във външната ни политика – особено що се отнася до Китай, посочи някогашният ни външен министър. Освен това – Канада може да бъде поканена за още по-тясно съдействие с Европейски Съюз, добави Паси пред Българска национална телевизия.
Паси не пожела да разяснява срещата на Доналд Тръмп и Ким Чен Ун, тъй като двамата били непредвидими, само че се съгласи, че американският президент направил няколко изключителни ходове – като се почне със Северна Корея, мине се през скъсването на иранското съглашение, преместването на американското посолство в Йерусалим и налагането на мита за вноса на стомана и алуминий в Съединени американски щати – против американските съдружници в Г-7. Смятам, че след срещата с Тръмп Ким Чен Ун ще се появи в Twitter, приключи Паси.
Припомняме, че на срещата на Г-7 беше в съгласие общо изказване, само че в последния миг Доналд Тръмп, който преднамерено си потегли по-рано, отхвърли да се включи. В Twitter той упрекна канадският министър председател Джъстин Трюдо, че по време на срещата на Г-7 бил „ мирен и любезен”, а по-късно оповестил, че американските мита били обидни и нямало да разреши да бъде притискан.

PM Justin Trudeau of Canada acted so meek and mild during our @G7 meetings only to give a news conference after I left saying that, “US Tariffs were kind of insulting” and he “will not be pushed around.” Very dishonest & weak. Our Tariffs are in response to his of 270% on dairy!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 9 юни 2018 година
Всъщност след този туит Тръмп изригна със серия постове в профила си в Twitter. Той разгласи, че „ честната търговия” към този момент се е трансформирала „ търговия за глупаци”, тъй като Канада печелела съвсем 100 милиарда $ от търговията със Съединени американски щати, а Европейски Съюз имал 151 милиарда $ облага. Германия пък плащала единствено 1% от БВП-то си в НАТО, а Съединени американски щати – 4%, в което нямало логичност. " Пазим Европа (което е добре) на цената на огромна финансова загуба и непочтено сме атакувани на тематика търговия – смяната идва! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР