Едно такова немарливо отношение към детайла ни поставя в ситуация,

...
Едно такова немарливо отношение към детайла ни поставя в ситуация,
Коментари Харесай

Здравко Здраков: Дребните детайли компрометират целия проект

" Едно такова немарливо отношение към детайла ни слага в обстановка, в която ние да носим отговорност към целия този артикул. " Така основният проектант Здравко Здравков разяснява за news.bg не признатия от кмета Йорданка Фандъкова ремонт на градинката пред Софийсия университет " Свети Климент Охридски ".

Припомняме, през вчерашния ден столичният кмет Йорданка Фандъкова отхвърли да одобри ремонта с мотив , че изпълнителите не са отстранили откритите недостатъци - разминаване на фугите, равнищата, както и инсталирани детайли не са сменени.

Здраков означи, че дребните елементи компрометират целия план, който е извънредно безценен, комплициран и се слагат един от най-скъпите материали. Той се надява те да бъдат изчистени в най-кратък период, с цел да може жителите да се гордеят с осъществения ремонт и да не се прахосват европейски средства.

Здравков недоумява и за какво откакто строителният контрол е направил забележки в края на февруари , до ден сегашен те не са изчистени, а се изисква сключване на Акт пример 15.

Той напомни, че обстановката е била предизвикана от желанието на строителя да се подпише по този начин наречения Акт пример 15 , с който възложителят приема свършената работа от страна на строителя.
 Фандъкова не заплаща и лев за некачествени поправки
Фандъкова не заплаща и лев за некачествени поправки

Кметицата на приема упреци от политически сили, които в предишното довели София до съсипия

" Ние бяхме сложени в обстановка, в която би трябвало да приемем свършените действия със или без забележки. Това се случи в петък и изпълнителите от " ПСТ Груп " желаеха служебно аз, като основен проектант да подпиша този акт , тъй като законодателят е планувал такава догадка ", изясни ахр. Здравков.

По думите на архитекта след разпоредената незабавна инспекция от столичния кмет Йорданка Фандъкова са открити редица нарушавания в ремонта на градинката , като цялостната настилка не е добра, има не добре занулени фуги, плочките тук-там са развалени и репарирани с циментово лепило. Това отдалечава строителя в подписването на Акт пример 15.

" Имаме много забележки и до момента в който не бъдат отстранени, няма да бъде подписана документите за обекта ", даде обещание основният проектант, който се надява в най-кратки периоди строителите да се активизират и да извършат нужните ремонтни действия.

Припомняме, близо половин година продължи " ремонтът на ремонта " на столичната ул. " Граф Игнатиев ", а кметът Фандъкова разгласи и че изпълнителят ще бъде санкциониран . Проблем имаше и с плочките пред храма " Свети Седмочисленици ".

Софиянци възроптаха и против ремонта в градинката " Кристал ".
 Видими резултати за милиони
Видими резултати за милиони

А сметката за забележимите резултати най-после ще я платим всички ние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР