Едно скучно заглавие на имейла може да означава, че той

...
Едно скучно заглавие на имейла може да означава, че той
Коментари Харесай

4 начина да напишете отличаващ се имейл и да получите отговор

Едно скучно заглавие на имейла може да значи, че той в никакъв случай няма да бъде прочетен. Колкото и да не ви се желае да го чуете, само че при този вид връзка е като при книгите – би трябвало да ви грабне от пръв взор. Затова през днешния ден споделяме с вас част от препоръките на Марк Кенедела, изпълнителен шеф на Ladders, които ще отличат вашето писмо измежду другите и ще получите отговор.
1. Използвайте глагол
Тематичните заглавия, които стартират с сказуеми за деяние, са доста по-примамливи и подсигуряват много по-голям интерес от страна на получателя. Като най-елементарен образец Марк Кенедела показва разликата сред две заглавия - „ Покана за обяд” и „ Да вземем пица за обяд?”.
2. Тагове
Работата с таговете е, че притеглят в действителност доста внимание, само че не би трябвало да се прекалява с тях. В противоположен случай 12-тия ви мейл, съдържащ таг #спешно едва ли ще бъде необикновен характерен.
3. Числа
Има причина, заради която всички списания, вестници и онлайн магазини обичат да разгласяват описи. Човешкият мозък нормално запаметява и научава информацията, като я категоризира в разнообразни таблици. Заглавието на мейла, включващо цифри, открива през цялото време какво може да чака читателят като да вземем за пример „ 3 хрумвания за коледно парти”.
4. Името на получателя
Вероятно знаете, че споменавайки името на човек, до момента в който говорите с него, е добър метод да го накарате да ви харесва повече. Не е изненадващо, че потреблението на личното име в имейл усилва вероятността от отваряне на известието – „ Ана, какво ще правиш след работа?”

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР