Едно председателство в рамките на семейството на ЕС е нещо

...
Едно председателство в рамките на семейството на ЕС е нещо
Коментари Харесай

Соломон Паси: Председателството е нещо като семеен оргазъм

Едно председателство в границите на фамилията на Европейски Съюз е нещо като фамилен оргазъм, съобщи в " Шоуто на Слави " някогашният външен министър Соломон Паси.

Много съществено ще ви обясня: това е оргазъм в границите на фамилията. Председателството има предсказуема честота - в нашия случай то е 14 години. Има и предсказуема дълготрайност - 6 месеца, този план, този акт продължава 6 месеца. Освен това, носи едно огромно национално задоволство, което е неясно за съседите, сподели Паси.

Всъщност това е една опция страната да се изяви. Ако ти искаш да оплодиш Европейски Съюз със своята национална генетика, със своите хрумвания, да дадеш своите плодове, ами почти това е най-естественият метод. И също така - в края на този развой - ти, като страна, си извънредно отпаднал, само че все пак гледаш с интерес към идващото председателство, посочи някогашният външен министър.

В момента България е нещо като Папата на Европейски Съюз. За шест месеца. И това е един инструмент, който ние може да използваме добре, добави той.

Правителството си е сложило две значими цели: участие в еврозоната и участие в Шенген. Председателството е доста добър инструмент, сподели още Соломон Паси.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР