Едно от знаковите дела на прехода е срещу Николай Методиев

...
Едно от знаковите дела на прехода е срещу Николай Методиев
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Как Ники Пилето се оказа честен бизнесмен

Едно от знаковите каузи на прехода е против Николай Методиев - Пилето, който прокурорите бяха оповестили за контрабандист номер 1. Оказа се обаче, че издокараният юноша е почтен и въртял бизнеса си почтено, без да ощети страната с лев.

Според прокуратурата Методиев е пренасял нелегално артикули през 2002 и 2003 година през граничните пунктове " Кулата ", " Калотина " и " Хвойна " в съучастничество с митнически чиновници и водачи на камиони.

Отменена тогава бе паричната гаранция на четирима обвинени. Най-голямата бе на Методиев - 15 000 лева В последна сметка съда го оправда изцяло.

Проверка на медията ни сподели, че сега Николай Методиев върти няколко бизнеса, като инспекциите против него не са необичайност, само че все пак светската персона няма нито едно нарушаване. 

128 бяха очевидците по делото.



Процесът бе няколкократно отлаган заради разнообразни аргументи, като преди време делото беше върнато на прокуратурата заради неточности в обвинителния акт.

През 2007 година Софийският областен съд призна за отговорен Методиев за опасност на служители на реда и го осъди на санкция от 700 лева

Срещу него има и друго дело - от 2003 година, за контрабанден импорт на китайски артикули, декларирани като изолационен материал. В последвалата битка обаче Пилето победи обвинителите си и съдът го призна за почтен предприемач. 

На 27 декември 2002 година за 15 минути избухнаха две бомби - пред дома на Пилето в кв. " Симеоново " и пред магазина на приятелката му на бул. " Витоша " в София.

Кой е Ники Пилето 



Николай Иванов Методиев - Пилето е роден през 1968 година в Червен бряг. Прякора си получава поради присъединяване си в контрабандата на пилешко месо, поради което беше задържан през 1998 година в Бургас. Тогава бяха арестувани 11 тира с контрабандно месо, импортирани от негови компании. Тогава с него бе задържан и брат му Ивайло Методиев, само че по-късно бяха пуснати на независимост и им беше наложена гаранция.

След като нашумя контрабандата с пилешко, Методиев се насочи към китайското карго. През декември 2002 година пред офиса на приятелката на Пилето и пред дома му в квартал Симеоново бяха взривени бомби.

През 2003 година полицията разкри опит за замяна на контрабандни артикули в склад на Методиев в Горни Богров. Пилето беше задържан, само че след два месеца в следствения арест и бе освободен против 15 хиляди лева гаранция. Заради този случай против него се водят две каузи - за контрабанда в изключително огромни размери и насила, за контрабанда на китайски артикули в извънредно огромни размери – близо 4 милиона $, през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Калотина и Граничен контролно-пропусквателен пункт – Кулата.

Собственикът на взривения столичен клуб " Неро " е спряган за един от огромните контрабандисти у нас - освен на пилешки бутчета, откъдето идва прякорът му, само че и на други артикули. Един от най-известните и първокласни клубове в столицата бар " Неро " беше взривен малко след 1:00 ч. на 18.02.2009. Взривът е бил с тротилов еквивалент от близо 450 грама. Няма потърпевши от мощната детонация, защото същата вечер заведението е било затворено. Взривната вълна е изпочупила прозорците на обектите освен към заведението, само че и на отсрещната страна на булеварда.

Пилето е прочут и като плейбой, без който не минава нито едно ВИП-парти. На рождения му ден през 2007 година дори му подариха жив кон за към 50 000 лева

Скоро по-късно обаче гръмна слухът, че точно с помощта на подаръка предприемачът се е потрошил. Другото, което публиката чака с интерес да се случи, е обяснението на Пилето за произхода на парите му, с които си е купил сребрист джип Мерцедес МL55 АМG (за не по-малко от 50 000 евро), вдигнал си е първокласна прогимназия в елитния столичен кв. Бояна (за не по-малко от 500 000 евро) и е купил на гаджето си прелестен офис на бул. Витоша, където квадратният метър гони... 1000 евро. В идната част от поредицата ще си поговорим за другаря Асен Мичковски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР