Едно от водещите места сред урологичните заболявания е уролитиазата. Според

...
Едно от водещите места сред урологичните заболявания е уролитиазата. Според
Коментари Харесай

Храните, които трябва да избягвате, за да предотвратите развитието на камъни в бъбреците

Едно от водещите места измежду урологичните болести е уролитиазата. Според статистиката до 15% от популацията се сблъскват с главния проблем с камъните в бъбреците. И след една година повтарящи се камъни се появяват при 18% от пациентите, след 5 години - при 30% от хората, а след 10 години - при 50%. 

Сред най -често срещаните фактори, които усилват риска от уролитиаза, той отбелязва затлъстяването, диабета, наследствеността, инфекциите на пикочните пътища, непотребната пикочна киселина, паращитовидните болести и неналичието на течности. Но както се оказа, доста зависи от това, което човек яде и пие. Прекомерните количества сол, месо, захароза и фруктоза, както и витамини С и Д, са основни фактори за образуването на камъни в бъбреците.

Солена храна

Прекомерното предпочитание за сол фрапантно усилва образуването на камъни. Задържайки течността в организма, тя предизвика нарушаване на естественото обособяване на урина и отлагането на соли. " Колкото повече натрий в храната, толкоз повече калций се отделя. В резултат на това се образуват камъни. Нека ви припомня, че калциевите камъни съставляват 80% от всички камъни ", споделят експертите. Ограничението се отнася както за солта, като без значение вещество, по този начин и за храни с високо наличие на нея. В идеалния случай би трябвало да намалите приема на сол до най-малко, до 3 грама дневно.

Месо

СЗО публично призна аленото месо като една от водещите аргументи за камъни в бъбреците. Факт е, че високото наличие на скотски протеини води до увеличение на пикочната киселина и калция в урината, които мъчно се отделят от тялото и постоянно предизвикват уролитиаза. Александър Мясников твърди, че този артикул би трябвало да се употребява в минимално количество 1-2 пъти седмично. Опитайте да замените аленото месо с бяло: пилешко, пуешко, заешко и пъдпъдъчно.

Спанак и киселец

Популярни измежду феновете на здравословния метод на живот, спанакът, киселецът, целина и магданоз са изпълнени с заплаха: тези артикули са източници на оксалати, оксалова киселина, която нарушава естественото обособяване на соли от тялото и способства за увеличение на образуването на камъни в бъбреците и пикочния мехур. 

Алкохол и газирани питиета

Газираните питиета са една от най -големите закани за здравето. Те съдържат фосфорна киселина, която предизвиква промени в пикочните пътища, като по този метод способства за появяването на хронично бъбречно заболяване и образуването на камъни.

Алкохолът нарушава действието на бъбреците и какво се случва по-късно, всеки знае. В същото време умерените дози изсъхнало алено вино понижават риск от формиране на камъни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР