Едно от условията за сформиране на коалиционно правителство в Германия

...
Едно от условията за сформиране на коалиционно правителство в Германия
Коментари Харесай

Германия намалява събирането на бежански семейства

Едно от изискванията за съставяне на съдружно държавно управление в Германия беше изпълнено през днешния ден. Бундестагът прие закон, ограничителен събирането на бежански фамилии в страната, предава Франс прес. 

Приет с 376 против 298 гласа, текстът продължава до 31 юли мораториум от 2016 година върху събиранията на фамилии на мигранти, получили " субсидирана протекция ". Такъв краткотраен статут на леговище имат стотици хиляди хора, които не са публично приети за бежанци, по-специално сирийци, бягащи от войната.

От 1 август всеки месец, 1000 души ще получават позволение да имигрират в Германия за събиране на фамилиите. Тази квота няма да включва " незабавните случаи ".

Консерваторите на канцлерката Ангела Меркел упорстваха в началото да бъде замразено напълно събирането на мигрантски фамилии, а социалдемократите - за повече отзивчивост към тях, припомня Агенция Франс Прес, представена от bTV.

За какво се схванаха Меркел и Шулц

По публични данни през 2016 година в Германия са пристигнали  280 000 бежанци. Това е било с над 600 000 по-малко по отношение на 2015 година Напливът е намалял, откакто страните от Европейски Съюз и Турция ускориха граничния си надзор. Броят на подадените молби за леговище в Германия обаче през 2016 година се е нараснал. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР