Едно от трите двуетажни кръгови кръстовища по току-що ремонтирания за

...
Едно от трите двуетажни кръгови кръстовища по току-що ремонтирания за
Коментари Харесай

Кръстовище във Варна пропадна след като Борисов похвали качеството му


Едно от трите двуетажни кръгови кръстовища по преди малко ремонтирания за 113 млн. лева варненски бул. "Васил Левски " пропадна след снощния дъжд. Това се случи до момента в който министър председателят Бойко Борисов участваше в предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града.
Само няколко часа преди този момент той похвали ремонта и сподели, че по трасето на булеварда няма никакви проблеми макар очевидния факт, че едно от кръстовищата му е наклонено и с нарушена окръжност, друга част мина през трибуните на градския стадион "Спартак ", а обширни сектори от платната за придвижване остават под вода след всеки дъжд.
Според фотоси, видеоклипове и мнения, оповестени в известната Facebook групата "Виждам те КАТ – Варна ", кръстовището на булевардите "Васил Левски " и "Владислав Варненчик " е пропаднало като на второто му равнище се е образувала дупка. Свидетели на случилото се настояват, че на мястото незабавно са пристигнали коли на полицията и пожарната. Паднал е и един от стълбовете на уличното осветяване. На фотосите, оповестени в обществените мрежи, се вижда, че е пропаднал и един от тротоарите край кръстовщето, което за идването на премиера през днешния ден беше украсено с палми и флагове.
Клипове, оповестени в разнообразни обществени групи във Facebook демонстрират наводнени сектори и от други централни булеварди във Варна. Почти изцяло под вода е и един от автомобилните подлези, преминаващ под преди малко ремонтирания "Васил Левски ", който беше отворен за коли на 25 април. Тогава при ненадейно посещаване във Варна Борисов подреди на варненския кмет Портних: "Кажи им да пуснат придвижването ".
В изключително прессъобщение, публикувано към 23 ч. нощес от общинския пресцентър признаха, че бул. "Васил Левски " към момента не е публично пуснат в употреба. В известието пропадането на кръстовището по булеварда е коментирано по този начин: "На кръговото с бул. "Владислав Варненчик ", наоколо до незавършено подсилване на канал за подземни връзки, е подкопан дирек от уличното осветяване. В момента екип на пожарната го маха. По разпореждане на кмета след прекъсването на дъжда кабелното трасе би трябвало да бъде бетонирано ".
Съобщението обаче слага и ред основателни въпроси за законността на дейностите на варненския кмет Иван Портних, с които придвижването по градската автомагистрала бе разрешено още преди месец без за нея да са издадени наложителните актове 16 и 17, както и позволение за прилагане.
Вчера лъчение онлайн в профила на Бойко Борисов във Facebook сподели, по какъв начин той минава с ескорта си през Варна в джип, който ръководи самичък. Спътник в това пътешестване на премиера бе кмета на Варна Иван Портних. В предаването онлайн ясно се чу по какъв начин след подканване, евентуално инцидентно изтървано пред микрофона на камерата, Портних стартира да прави строен доклад за изхарченото, свършеното и това, които следва да се случи в града. Сред заслугите си той не пропусна да спомене и злощастния бул. Васил Левски ".
За реконструкцията булеварда общинската администрация поръча през есента на м.г. преправка на остарял план, като за тази цел на сдружението "Трафик холдинг " бяха платени 830 хиляди лева (без ДДС). Договорът за преправка на плана бе подписан на 11 октомври м.г., а единствено два дни по-късно – на 13 октомври, държавното управление отпусна за реализацията му 80.5 млн. лева макар че към тази дата планът няма по какъв начин да е бил към този момент подготвен.
В последна сметка нещо като план на новото трасе на булеварда беше оповестен на уеб страницата на Община Варна едвам четири месеца по-късно – време, през което строителните работи се правиха с ускорени темпове, само че без наложителните по закон строителни бумаги.
Веднага след случая с пропадналото кръстовище нощес в обществените мрежи бяха оповестени и иронични въпроси дали министър председателят е съумял да си тръгне от Варна./Дневник



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР