Едно от специалните места за срещи с изкуството край морето

...
Едно от специалните места за срещи с изкуството край морето
Коментари Харесай

Изложба, вдъхновена от морето

Едно от специфичните места за срещи с изкуството край морето -галерия  „ Бургас “ демонстрира картините на Йордан Маринов.  До 14 ноември феновете могат да се потопят  в  неповторимото  обаяние и другите състояния  на безбрежното синьо, на мидите, които се трансформират в трофей, на дрипаво покритите  лодки,  подредени  като  за ревю.   
Не знам по кое време ще направя хубавата картина, по тази причина не спирам да работя, току- виж се появи.  Тя може и да е към този момент зад тила ми, само че аз все се боря с вятърните мелници, отбелязва маринистът.
Там, край морето и кея на рибарските лодки, под изгарящото слънце, Йордан следи  с финес магията на светлината, дискретно и  внимателно отразена  в сякаш омагьосаните води.
Морето. В платната  то е  тайнствено умерено, примамно и магично преливащо  със небосвода.
Лодките. Всяка една носи  трепет… Всяка буди въображение. Брегът, от време на време одушевен от чакащите „ скари “  или  пръснатите миди, от  поизветрените  стъпки или уморено  притискащите скали  е постоянно призивен завръщане…Това споделя  брачната половинка на художника Стойка Маринова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР