Едно от седем деца може да има симтоми, свързани с

...
Едно от седем деца може да има симтоми, свързани с
Коментари Харесай

Децата боледуват леко от Ковид, но имат по-продължителни симптоми

Едно от седем деца може да има симтоми, свързани с новия коронаиврус месеци след позитивния тест, настояват създателите на британско проучване, представени от Ройтерс.

Децата рядко боледуват тежко от COVID-19, само че могат да имат продължителни признаци. Изследването на Лондонския академични лицей и Националната здравна работа на Англия е едно от най-големите на тематика какъв брой публикуван е дългият COVID сред подрастващите.
Специалистите откриха, че децата на 11 до 17 години, дали позитивен резултат на тест за ковид, два пъти по-често оповестяват за три или повече признака след 15 седмици, спрямо далите негативен резултат.

В проучването са включени 3065 деца от тази възрастова група с позитивен резултат от PCR тест от януари до март и контролна група от 3739 деца на 11 до 17 години с негативен тест от същия интервал. Сред децата с позитивен тест 14 % са съобщили за три или повече признака като необикновена отмалялост или главоболие след 15 седмици, в съпоставяне със 7 % в контролната група.

Данните демонстрират, че въпреки и 2 000 младежи да са имали по няколко признака, свързани с Коронавирус, след 15 седмици случаите на дълготрайно боледуване са по-малко, в сравнение с са били опасенията предходната година.

Източник: БТА
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР