Едно от решенията на този парламент, което ще има сериозни

...
Едно от решенията на този парламент, което ще има сериозни
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Край или ново начало за Плана за възстановяване, "Чирен" не се използва

Едно от решенията на този парламент, което ще има съществени дълготрайни резултати, е това за предоговаряне на Плана за възобновяване в частта с енергетиката. На първо място ще се желае унищожаване на уговорките за понижаване на CO2 излъчванията с 40% до 2026-а по отношение на 2019 година Това на доктрина би трябвало да разреши на въглищните Топлоелектрическа централа да продължат да работят, само че няма гаранции, че икономическата среда ще разреши това. Ако цените на електрическата енергия се възстановяват, просто никой няма да желае да купува техния ток. Какви още промени ще желае България от Брюксел вижте в публикацията " ".

Друга значима и много показателна тематика от седмицата е тази. Централата е закупила количества газ през предходната година и в един миг, евентуално поради високите цени на горивото, стопира да може да ги заплаща. Завежда се дело, само че от самия газов снабдител не пращат представител, както вършат и от ТЕЦ-а, и по този начин се неодобрява делото.

Споровете за цената на газа в България през последните месеци са доста - дали се купува прекомерно безценен, дали се употребяват медиатори, или просто цената на тържищата е доста висока. През януари цената, която одобри КЕВР, е по-висока от котировките на европейските показатели.
Реклама
, като продаде бизнеса си на западна компания. Същевременно руснаците направиха продажба на една от рафинериите си в Европа през миналата седмица и евентуално се приготвят за още промени в бизнеса си на континента.
Ако сте пропуснали:
Кабинетът дефинира границите, над които. Това става поради регламента на Европейски Съюз за ограничение на свръхпечалбите в бранша в резултат на високите цени на тока.

Въпреки че бяха признати обезщетения за потребителите на електрическа енергия, по този начин и не беше решен въпросът с потребяващите природен газ, което докара до малко странна обстановка. От " Продължаваме Промяната " оферират напълно сходен на миналогодишния механизъм, който би трябвало занапред да бъде гласуван в Народното събрание.?
И още:
Заявките за ВЕИ в енергийния систематичен оператор (ЕСО) не престават да порастват стремглаво. Те надвишават 33 000 мВт, което е доста над потреблението на страната.?
Реклама
България не употребява хранилището си в Чирен от Коледа насам, само че все пак политиците настояват, че това е повода за високите цени. Какво споделят цифрите в цяла Европа и за какво хранилищата са толкоз цялостни по средата на отоплителния сезон може да прочетете.

Според предварителните данни 39% от доставките са били LNG.

. През февруари влиза в действие ембаргото за импорт на горива от Русия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР