Едно от предложенията за нови членове на бордовете на директорите

...
Едно от предложенията за нови членове на бордовете на директорите
Коментари Харесай

Кандидат за общински шеф в София е заподозрян за връзка с нацистка организация

Едно от предложенията за нови членове на бордовете на шефовете на трите общински транспортни сдружения може да бъде оттеглено. Причината е подозрение, че обвързваният с Вътрешна македонска революционна организация Георги Желязков, който би трябвало да влезе в управлението на " Столичен автотранспорт ", е последовател на българското поделение на неонацистката организация " Кръв и чест ".

Това стана ясно по време на съвещанието на комисията по стопанска система и благосъстоятелност, която макар терзанията за репутационен риск утвърди кандидатурата на Желязков с гласовете на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация.

Освен неговата номинация за член на борда на " Столичен автотранспорт " съветниците Карлос Контрера (ВМРО) и Николай Стойнев (ГЕРБ) оферират и по един нов човек в управата на " Столичен електротранспорт " и " Метрополитен ". Ако бъдат утвърдени, тримата ще бъдат назначени без конкурс с претекста, че сега подобен не може да бъде проведен поради юридически вакуум. В същото време и в трите борда имало по един човек, който желал да бъде освободен, а управленията не можели да взимат законни решения в повърхностен състав.

Репутационен проблем

Кандидатурата на Георги Желязков провокира най-вече разногласия и възражения от страна на опозицията още при представянето ѝ в комисията по превоз в понеделник. Причината е, че не е ясно до каква степен той е квалифициран да ръководи едно от най-големите сдружения на общината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР