Едно от предимствата, които донесе дистанционната работа, е спестяването на

...
Едно от предимствата, които донесе дистанционната работа, е спестяването на
Коментари Харесай

Предимствата на feierabend или как германците си почиват от работа

Едно от преимуществата, които донесе отдалечената работа, е спестяването на време за напредване с превоз до офиса. Въпреки че за мнозина това беше нежелана рутина, други го възприемаха като обред. За Нилс Бакхаус, който живее в Бохум (в покрайнините на Дортмунд), пътуването до работното място остава основна част от деня му, без която той не може да се оправи, даже когато работи от у дома. Тази разходка на връщане до дома му оказва помощ да се разтовари, тъй че той продължава да го прави. 34-годишният консултант за научни проучвания и политики към Германския федерален институт за сигурност и здраве при работа кара спортния си велосипед, с цел да се наслаждения на спокойната природа по река Рур, написа BBC, представен от elconfidencial.es

Това всекидневно пътешестване, което той назовава " подправено пътешестване до работното място ", е времето, през което Бакхаус се пробва да пресъздаде по-традиционното начало на " Feierabend " - немската дума, която разказва времето след привършване на работата и началото на интервала на отдих и отмора.

" Feierabend има две смисли. Първо, това е момента, в който спирате да работите през останалата част от деня. И второ, това са часовете от деня, които ви остават между края на работния ден до заспиването вечер ", споделя 41-годишният Кристоф Стенгел от Берлин, който работи като разработчик на програмен продукт. 

Въпреки че може да наподобява изненадващо германците, които са стандарт за трудолюбиви и ефикасни служащи, правят оценка високо свободното си време. Концепцията за " Feierabend "  е обвързвана с капиталистическо мислене, че фирмите получават повече продуктивност и затова работната мощ е по-ценна, в случай че на служащите е разрешено да имат интервали на отмора след работа.

" Трябва да си почивате незабавно след работа, тъй като стресът и възобновяване вървят ръка за ръка. Това е като темп на тялото ", отбелязва Бекхаус.

За служащите, които се пробват да се приспособят към работа от разстояние, един от най-големите проблеми на промяната е, че няма явен завършек на работния ден. Нещо повече, отдалечената работа спомага за по-дълъг работен ден. И доста германци биха споделили, че точно " Feierabend " може да помогне.

Feierabend " не е happy hour

За някои хора понятието „ Feierabend “ може да стане малко неразбираемо и даже да се интерпретира като " време за отмора "  или happy hour. Но това не е напълно вярно. 

" В подтекста на индустриализацията въпросите по какъв начин управляваме времето си всекидневно станаха жизненоважни за от ден на ден хора заради новите типове работа и изменящи се условия на труд. Особено служащите в заводите и комерсиалните чиновници се бориха за по-кратко работно време и затова интервали на отмора като " Feierabend " или уикенд. Около 1900 година към този момент значи свободното време, което би трябвало да се употребява за регенериране на тялото и мозъка ", изяснява Каролайн Ротаж, помощник по модерна история в Католическия университет в Айхщат-Инголщат.

Привържениците на тази философия за хигиена на труда препоръчват мерки като излизане на разходка на чист въздух. Само по този метод може да се подсигурява " същинска отмора ", прибавя Каролайн Ротаж. 

Източник: elconfidencial.es

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР