Едно от предимствата да имаш легенда от световен мащаб за

...
Едно от предимствата да имаш легенда от световен мащаб за
Коментари Харесай

Ефектът Балъков: Цял свят коментира назначението му

Едно от преимуществата да имаш легенда от международен мащаб за народен селекционер е, че това провокира необятен отзив по целия свят. Това се потвърди за следващ път с назначението на Красимир Балъков за ментор на българския народен тим.

Започваме от там, че още няколко часа преди новината да бъде оповестена публично, немските медии се добраха до формалното удостоверение за нея, което единствено потвърждава с какъв почит към момента Бала се употребява в тази страна.

Впоследствие, откакто БФС официализира всичко с конференцията, в която присъединяване взе и президентът на централата Борислав Михайлов, международните медии гръмнаха с тази вест. Нямаше кътче в Европа, в което да не е отразено назначението на Балъков на поста.

От това се интересуваха даже и отвън Стария континент - в арабския свят, по Индонезия, Малайзия и други екзотични кътчета от Азия, та даже и във влюбената до лудост във футбола Южна Америка. Медийният резонанс беше голям за назначението на Бала, а родният футбол влезе в международните новинарски излъчвания и с нещо друго от кавги.

Дебютът на именития някогашен плеймейкър ще бъде на 7 юни с тежък мач против Чехия, а след това следва и не по-малко сериозна борба с Косово, който към този момент един път затрудни оптимално националите и за малко даже да ги победи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР