Едно от първите неща - ще продължим да настояваме Иван

...
Едно от първите неща - ще продължим да настояваме Иван
Коментари Харесай

Надежда Йорданова, правосъден министър: Ще продължим да настояваме Иван Гешев да подаде оставка

Едно от първите неща - ще продължим да настояваме Иван Гешев да подаде оставка като основен покурор или против него да бъдат приложени другите планувани в закона санкционни механизми ". Това съобщи новият министър на правораздаването Надежда Йорданова, която одобри властта в Министерството на правораздаването от служебния министър Иван Демерджиев. Добави, че актуалният основен прокурор пречи и за одобряването на Плана за възобновяване и резистентност, и на обществото. Въпреки огромните проблеми и предстоящите компликации на дилемите, които следва да се вземат решение,, тя сподели, че приема поста " с увереност, религия и мъничко оптимизъм ".

Йорданова осведоми, че има два законопроекта в напреднал вид - за промени в Закона за правосъдната власт и в Закона за антикорупционната комисия /КПКОНПИ/, само че не влезе в детайлности.

" Всички каузи от спецсъдилищата ще бъдат довършени "

В отговор на въпрос за залегналото в съдружното съглашение закриване на спецсъдилищата и прокуратури, а по-късно да се прави разбор на нуждата от профилирани звена и дали няма да се се стигне до пекратяване на каузи, министър Йорданова увери: Всички каузи на произвеждане в спецпроукратурите и спецсъдилищата ще бъдат довършени.

За задачата има два разновидността, изясни Йорданова: единият е да се основат спеиализирани сформира към окръжните съдилища. Вторият вид - специализацията да бъде на равнище апелативни съдилища, т.е. да е съсредоточена в пет правосъдни региона. Ще продължи анализът и дебатите кой вид е рационалният.

Вторият мариант беше предложен от първия длъжностен министър Янаки Стоилов и в една част - и от досегашния министър Иван Демерджиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР