Едно от основните предизвикателства пред индустрията, занимаваща се със събиране

...
Едно от основните предизвикателства пред индустрията, занимаваща се със събиране
Коментари Харесай

ЕОС Матрикс и ролята й за икономиката

Едно от главните провокации пред промишлеността, занимаваща се със събиране и изкупуване на вземания, е спореният ѝ имидж, обвързван със слуховете за неточни практики, най-много от годините на прехода. За да предотврати това, една от главните цели на Асоциацията на колекторските организации в България (АКАБГ), чийто съосновател е ЕОС Матрикс, е да наложи и промотира обединен етичен стандарт в събирането на вземания. През последните години Aсоциацията влага доста старания в разговора с обществеността и обособените консуматори, с цел да ги осведоми за правата им, както и да изберат верния метод при усложнения с заплащането.

Колекторските компании вършат редица изследвания на основни знаци за платежоспособността на българския бизнес (като дни просрочие, периоди на отсрочено заплащане, равнище на постоянни и забавени вземания, отписани вземания и др.). Като неделима част от разбора за положението на бизнеса, се обръща особено внимание на нуждата от навременно ръководство на риска и предварителна защита, преди да се наложи да събираме вземанията. Така, тази промишленост се трансформира в насочна точка за финансови разбори и прогнози, защото дава настояща информация за платежоспособността на българския консуматор, равнището на финансовата му просвета, ликвидността на компаниите и прочие.

Поемайки уговорката за ръководство на просрочените вземания, колекторските компании и в частност ЕОС Матрикс, освобождават скъп вътрешен запас за фирмите, който те влагат в разширение на бизнеса си, нови вложения в изследователска и развойна активност и други Това от своя страна води до опазване на съществуващите и откриване на нови работни места, повишение на покупателната дарба на потребителите, а оттова -  до придвижване на парите, което е в основата на хубавичко и постоянна стопанска система.

В противоположния случай, когато бизнесът не съумява да събере вземанията си, ликвидността му понижава и това води до разнообразни отрицателни последствия за компаниите. На първо място, изцяло допустимо е те самите да не могат да обслужват отговорностите си, което понижава възможностите им за привличане на сътрудници и вложители. Следват забавяния на заплати, закриване на работни места, понижаване на покупателната дарба на потребителите, загуба на облага за бизнеса и даже е възможен  банкрут.

Работата на ЕОС Матрикс е освен да увеличи ликвидността на компаниите като събере вземанията, само че и да извършва медиаторска роля сред бизнеса и просрочилите клиенти. Прилагайки интернационално приети положителни практики и ноу-хау, компанията подхожда към просрочилите клиенти по оправдателен и правилен метод. В същото време висококвалифицираните чиновници търсят най-подходящия вид за всекиконкретен случай, тъй че да могат да удовлетворят оптимално всички въвлечени страни.

ЕОС Матрикс е най-голямата компания, с фокус върху събиране и ръководство на вземания, която съществува на българския пазар от повече от 15 години. Тя е част от интернационалната финансова група EOS Group и разполага с над 350 чиновници в два прът центъра в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР