Eдно от опасните трасета в страната e района на Креснеското

...
Eдно от опасните трасета в страната e района на Креснеското
Коментари Харесай

Кресненското дефиле продължава да бъде едно от най-опасните пътни трасета


Eдно от рисковите трасета в страната e региона на Креснеското дефиле, където непрекъснато минават товарни коли в посока Гърция, предава Българска национална телевизия. Тежкотоварните коли затрудняват придвижването и изнервени водачи стартират рискови изпреварвания, които водят до пътни произшествия. Жителите на Кресна неведнъж стачкуваха с искане сектора от основен път Е-79,който минава през града, да се обезопаси със светещи пътни знаци, стационарни камери и да се възвърне пътната грапавина,която убива скоростта на колите.

За да обезопасят рисковото трасе в Кресна, екипи на „ Пътна полиция “ непрестанно наблюдават скоростта в рисковия сектор с мобилна камера.

Жителите на Кресна споделиха,че ще живеят по-спокойно,ако в града им има непрекъснато патрулна кола,която да следи за извършители, добавя Българска национална телевизия. Допълнителни патрулни екипи дежурят в Кресна в петък, събота и неделя,когато трафикът по основен път Е-79 е най-натоварен.

Пътят от Симитли в посока Гоце Делчев през прохода Предел е не по-малко рисков. От „ Пътна полиция поучават още по време на снеговалеж водачите да демонстрират повече самообладание, изключително когато трасето се почиства. “

Към този час се вижда по-натовареният трафик в посока София, само че придвижването се реализира обикновено. През миналата нощ имаше за малко снеговалеж и в утринните часове пътищата в Югозапада бяха мокри и хлъзгави. Към момента пътната настилка е суха, само че това по-никакъв метод не трябва да успокоява водачите.

От „ Пътна полиция “ поучават водачите да карат с нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост, и да не подхващат рискови изпреварвания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР