Едно от обвиняемите лица за незаконен прием на студенти с

...
Едно от обвиняемите лица за незаконен прием на студенти с
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Обвиняем за престъпната схема в Медицински университет е заплашил разследващите

Едно от обвинените лица за противозаконен банкет на студенти с подправени документи в Медицинския университет в София е отправило сериозна опасност към проверяващия екип на прокуратурата. Това съобщи говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по. Екипът се състои от двама прокурори, трима следователи, подпомагани от сътрудници на ДАНС и ГДБОП.

Заплахата била „Ще плачете с кървави сълзи“. По думите на Арнаудова проверяващите ще приготвят писмен отчет за това държание, което е възбудило състоятелен боязън у екипа. Тя разяснява, че не трябва да се позволява сходно отношение към проверяващите и ще бъдат подхванати дейности от страна на основния прокурор за недопускане на сходни случаи.

Специализираната прокуратура повдигна обвиняване на шестима души за противозаконен банкет на студенти с подправени документи в МУ-София. На обвинените е избрана мярка за неотклонение парична гаранция от по 200 хиляди лева за всеки от тях. Седмица по-рано при акция на ГДБОП бяха конфискувани документи и отведени за разпит чиновници на университета.

По данни на прокуратурата проведената незаконна група е работила 2015- 2017 година. Чрез компания медиатор са набирани искащи да станат студенти. След това са били записвани с подправени документи, а изпитите им се уреждали от длъжностни лица в Медицинския университет. Приемането по този метод е коствало сред 40 000 – 50 000 евро. До момента са открити над 20 задгранични студенти, признати посредством незаконната скица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР