Едно от новогодишните обещания за повечето жени е да се

...
Едно от новогодишните обещания за повечето жени е да се
Коментари Харесай

Онлайн платформата дава възможност на потребителите да поръчват продукти директно от производители от цялата страната

Едно от новогодишните обещания за множеството дами е да се разделят с непотребните килограми. До 31-ви декември остават още няколко дни, в които си разрешаваме да пренебрегнем изтънчения усет и да отрупваме празничната трапезата с разнородни и несъвместими артикули.

Онлайн платформата дава опция на потребителите да поръчват артикули от над 120 дребни и фамилни производители от различникраища на страната, а по-късно да ги получат с една доставка на своя адрес, споделя Орлин Радев , съосновател на компанията:

Ние започнахме с задачата да скъсим веригата от дребния производител до крайния клиент оптимално, тъй че да създадем опция непосредствено да поръчваш от дребните фермери. Всеки клиент, три дни след поръчката си получава един гланц, в който може да оцени всеки артикул. Той е забележим незабавно за фермера. Обратната връзка с фермера е доста мощна.  

Според Елена Косева , отговорник за селекцията на фермите, споделя повече за подбора на производителите: При ферми, в които се гледат животни, първо наблюдаваме целия развой на развъждане – с какво се хранят. Ние сортираме главно пасищни ферми. Смеските, които се употребяват са без ГМО. Много е значимо храната каква е на тези животни, тъй като тя се отразява и нататък в процеса на преправка на месо, мляко и всевъзможни такива неща. Гледаме да няма изкуствени съставки в саламите, месата да не са обработвани с най-различни химикали за червен цвят или за продължителност. Ние знаем, че нашето месо си покафенява, само че е същинско.

Клиентите на платформата за фермерски храни най-често поръчват яйца от пасищни кокошки, млечни и месни артикули. Гражданите признават че избират да употребяват екологично чиста храна, само че рядко си я разрешават поради високите цени.

Според Орлин Радев, клиентите възприемат био храните за скъпи, тъй като ги съпоставят с цената на продуктите, предлагани в комерсиалните вериги, без да регистрират обстоятелството, че екологичните храни не съдържат нездравословни съставки.

С всяка минала година онлайн поръчките в платформата се усилват, което е доказателство за една позитивна наклонност - хората все по-често търсят същинската храна и към този момент знаят по какъв начин да я разпознават, добавя Елена Косева.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР