Едно от новите правомощия на Омбудсмана е да сезира Конституционния

...
Едно от новите правомощия на Омбудсмана е да сезира Конституционния
Коментари Харесай

Омбудсманът иска конкретни срокове за справяне с режима на водата в Перник

Едно от новите пълномощия на Омбудсмана е да сезира Конституционния съд, като сега се чака решение за единната цена на водата . Това съобщи във Варна омбудсмана на Р. България доцент Диана Ковачева, съобщи Радио „ Фокус “.
По думите й тази тематика е от изключителна значимост за всички българи и напомни, че обичайно максимален е броят на жалбите подавани към Омбудсмана по отношение на нарушените права на потребителите.
„ Този тип тъжби са топ 1 в топ 5 по брой недоволства, които постъпват при нас. Касаят се най-често до проблеми с ВиК операторите, електроразпределителните сдружения и изобщо монополите, против които омбудсмана се пробва да се бори в отбрана на потребителите.
Темата за водата сега е извънредно настояща. Виждате, че в Перник има един доста тежък режим. Вчера имаше съвещание на работната група, която да разиска ограничения, които могат да се вземат по проблема и въпреки ние да не бяхме поканени като институция, то аз изпратих специалисти.
Днес всъщнос т ще изпратим до министъра на районното развиване и благоустройство рекомендация, с която ще желаяме съответни периоди за по-бързото справяне с режима , тъй като хората нямат вода и това е извънредно сериозен проблем.
Освен това породи и въпросът, тогава когато от чешмите тече вода, която не е годна за пиянство, хората би трябвало да заплащат за нея по-малко пари, а не толкоз що се касае за питейна вода. Такава рекомендация изпратих преди към месец до Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и чакам отговор.
Интересуван и по какъв начин ще бъде изменена ВиК наредбата, тъй че бързо да се установи, когато има проблем с водата и цената й да бъде понижена, тъй като е незаслужено да плащаш за услуга, която не е качествена или не си получил “, обясни още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР