Едно от новите попълнения на ЦСКА 1948 Пиер Нгуинда даде

...
Едно от новите попълнения на ЦСКА 1948 Пиер Нгуинда даде
Коментари Харесай

Нов в ЦСКА 1948: Бербатов ми помогна много в Монако

Едно от новите попълнения на ЦСКА 1948 Пиер Нгуинда даде изявление за клубната медия. Защитникът е на 27 години и е младеж на френския футболен клуб Монако, а за последно е бил част от Льо Ман.

Нгуинда изигра 26 мача през предишния сезон в трета дивизия с тима на Льо Ман, който приключи на 12-о място в класирането. В кариерата си той е записвал дуели също по този начин с Кретей (34), Кевий (16), финландския Ко Те Пе (9) и родния Монако (1).

Състезателят е роден в Дуала, Камерун, висок е 178 см.

„ Роден съм в Африка. В град Дуала, който се намира в Камерун. Живея във Франция от 8-годишен. Аз съм момче, което обича църквата, вярата и фамилията си. 

Моят татко харесваше футбола, той ме възпламени към играта. Започнах като нападател, а в този момент играя като бранител. Има огромна разлика в двете позиции. Да си бранител би трябвало да си по-концентриран, тъй като има много повече придвижване.

Играл съм за Монако, мисля че това ми беше най-хубавия интервал. Състезавах се паралелно с Тома Лемар, Килиан Мбапе, Радамел Фалкао, Бернардо Силва и несъмнено Димитър Бербатов. Този интервал ме направи доста по-опитен. Чувството да играеш против Мбапе е ужасно, ние растяхме дружно. Димитър Бербатов несъмнено е доста висока класа. Той доста ми оказа помощ. Ако би трябвало да съм почтен, фантазията ми е да печеля Шампионска лига.

Не знаех доста за българския футбол. Имам другар, който играеше в Арда - Шано Букхолда. Той ми описа положителни думи за шампионата. “, разяснява Нгуинда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР