Едно от новите попълнения на Левски Франко Мазурек сподели какво

...
Едно от новите попълнения на Левски Франко Мазурек сподели какво
Коментари Харесай

Първият аржентинец в Левски: Трябва да направим всичко възможно да спрем Лудогорец

Едно от новите попълнения на Левски Франко Мазурек показа какво мисли за съперниците на “сините” за купата и за работата на наставника Петър Хубчев. Аржентинецът се надява да радва почитателите на Левски с изявите си по този начин, както го правеше до неотдавна напусналият клуба Давиде Мариани.

“Без подозрение София е доста прекрасен град за живеене. Все още се любувам на забележителностите и ми харесва да пребивавам тук, в София.

Любимият ми футболист е Лионел Меси. Той е голям. За мен той е кумир - с метода, по който играе, с нещата, които прави.

Играл съм в много страни - в това число Еквадор, Чили и Гърция. Най-трудното място за футбол за мен беше Еквадор - поради надморската височина. Много е мъчно да се адаптираш. Това беше и първата ми година отвън Аржентина и ми беше най-тежко.

През последните 3-4 години играя зад нападателя, само че не всеки път е било по този начин. В юношеските гарнитури и някои други тимове съм бил употребен като ляво крило”, показа в изявление за “Диема Спорт” Мазурек.

“Преди да дойде тук не знаех доста за футбола в България. След като пристигнах, се срещнах с Лудогорец, Левски, ЦСКА, това са най-големите тимове тук. Познавам вратаря на Лудогорец Хорхе Броун, тъй като сме играли дружно.

Истината е, че нямах никаква визия, че съм първият аржентинец в Левски. Доволен съм от това, само че желая като първият футболист от родината ми да оставя значима диря. В дребното време, в което играх с Давиде Мариани, разбрах, че той е един огромен футболист. Той правеше разликата, помагаше ни доста. Надявам се да направя това, което вършеше той. Ще се опитам и аз да въвеждам голове за тима и да се откроявам в мачовете. Ще се опитам да изнеса един доста мощен шампионат.

Знам, че Левски не е ставал първенец отдавна и предизвикването пред нас през сегашния сезон е да завоюваме трофей за този значим клуб, за тази институция, каквато е Левски. Преди да дойда, ми споделиха какво съставляват почитателите на Левски. Както постоянно съм казвал - доста е прелестно да играеш, знаейки, че имаш такава поддръжка. Хора, които са постоянно зад теб, които те окуражават и предизвикват. това те кара да даваш повече и повече от себе си”, продължи офанзивният халф.
“За мен най-сериозният противник за купата е Лудогорец, който непроменяемо става първенец през последните години. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да измъкнем купата от този отбор.

Не е мъчно да се работи с Петър Хубчев. Той е треньор, който държи доста на дисциплината. До момента нищо не ме е затруднило, даже, в случай че би трябвало да съм почтен, механически тренировките ми припомнят на това, което правех в Аржентина. Треньорът е непоколебим, само че аз не бях с тима по време на цялата подготовка, причислих се по-късно. Изкарах седмица и половина, не повече. И в Аржентина е мъчно да избягаш 12 км. Имал съм тежки тренировки и в моята татковина. Очаквам, че идната седмица ще бъде добра за нас. Вярвам, че ще задържим равнището. Без подозрение можем да се възползваме от тази добра работа и да спечелим срещата с Берое.
Все още не съм научил доста думи на български. Единственото, което всеки тук повтаря е “Само Левски”, приключи Мазурек.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР