Едно от нещата, с които свързваме Коледа е ароматът на

...
Едно от нещата, с които свързваме Коледа е ароматът на
Коментари Харесай

Ето какви коледни десерти пекат по света

Едно от нещата, с които свързваме Коледа е ароматът на одеве изпечен сладкиш. И какво по-хубаво от това да внесем малко наслада в този празник, написа каналът " Top Of The Tops " във vbox7. Ето и няколко коледни сладкиши, които са обичайни за разнообразни елементи от света:

Щолен с череши и шамфъстък

Щоленът е обичаен сладкиш за Германия, където може да се срещне в разнообразни разновидности. В основата си той има текстура на самун, към който се прибавят разнообразни ядки, сушени плодове, марципан. Една от класическите предписания е с шамфъстък и захаросани череши.

Меломакарона

Тези обичайни коледни гръцки сладки са сиропирани, като в тях има орехи, мед, канела и портокалови корички, само че естествено има доста вариации на рецептата.

Коледни пъстървички

На Канарските острови имат обичайни коледни сладки, които носят името „ коледни пъстървички “. Състоят се от бутер тесто, с заряд от сладки картофи, смлени бадеми, лимонова кора и анасон.

Оризов пудинг

В Скандинавия, оризовият пудинг е обичаен коледен десерт, като в него се крие цялостен бадем и който го изяде ще има шанс през годината. Едно от имената на този сладкиш носи остарялото значение на митично създание, наподобяващо гном, който е свързван със зимното слънцестоене и е страж на дома.

Бейгли

Традиционен маджарски сладкиш, който се яде на Коледа и Великден. Бейгли е руло, което може да бъде с разнороден заряд - смлени орехи, маково семе, кестени или сини сливи и канела. Задължително се хапва с чаша плодово вино.

Пиерник

В Полша има коледен самун с мед и джинджифил, към който се прибавят сушени плодове, ядки, сладко от сини сливи, а от горната страна се намазва с глазура или масло.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР