Едно от нещата, които най-много приковават погледа на българина, когато

...
Едно от нещата, които най-много приковават погледа на българина, когато
Коментари Харесай

Вижте кои храни и напитки не се развалят

Едно от нещата, които най-вече приковават погледа на българина, когато си купува дадена стока от магазина, е срокът на валидност.
Малките числа, нормално напечатани на най-незабележимите и сливащи се с цвета на опаковката места, вдъхват най-малко някаква сигурност, че продукта е кадърен за консумация. Често пъти тези дати са единствено рекомендации от страна на производителя за най-хубаво качество, а не за период, след който храната става рискова за консумация.
 Храни, които стават за ястие, а ние ги изхвърляме Храни, които стават за ястие, а ние ги изхвърляме
Всички белим и махаме семките на някои плодове и зеленчуци, само че все пак в множеството случаи бъркаме. 99% от хората хвърлят някои храни...
Всъщност, някои от тези , на които е подложен период на валидност от производителя или търговеца, в никакъв случай не се скапват.
Храните, които нямат период на валидност Мед
Любимата храна на Мечо Пух няма период на валидност. Медът може да промени цвета си и да кристализира, само че ще остане безвреден за консумация. Ако желаете да върнете течната му форма, просто поставете буркана с мед в топла вода и разбърквайте, до момента в който кристалите се разтворят.

Заместителят на хляба в азиатските страни, с изключение на, че е по-полезен е и доста по дълготраен. Дори и се натрупа плашещо пълен пласт прахуляк върху буркана, кутията или опаковката с ориз, наличието вътре ще се резервира също толкоз положително, колкото в деня, в който сте го купили. Това важи за съвсем всички типове ориз, като се изключи кафявия – той гранясва. Само не забравяйте, че би трябвало да съхранявате ориза в добре затворени кутии.
 7 храни, които да СПРЕТЕ да купувате 7 храни, които да СПРЕТЕ да купувате
Ако знаехме произхода на всяка една храна, която купуваме от супермаркета, несъмнено описът ни с извършване на покупки щеше да е доста къс. Съв...
Бял оцет
Можете да си купите голямо количество от него на промоция, без да се притеснявате по кое време ще го употребявате. Той в никакъв случай няма да се скапе. В същото време лекуването с оцет оказва помощ против ставни болести, диабет, разширени вени, кожни проблеми, синузит и други здравословни болести.
Сол
Смятана от мнозина за отрова, солта ще остане свежа за неустановен интервал от време в кухнята ви. Предвид другите и „ качества “, няма късмет да бъде налазена от хлебарки, мравки и други вредители, тъй като те ще умрат в случай че я одобряват в организмите си.
Захар
 9 храни, които не трябва да държите в хладилника 9 храни, които не трябва да държите в хладилника
Опитвали ли сте се да намажете туко що извадено от хладилника масло на препечена филийка? Да, нищо не се получава. Колкото и да ни е ст...
Предизвикателството при захарта е не да бъде непокътната свежа, а да я спасим от превръщането й в твърда като камък буца. Захарта в никакъв случай не се скапва, тъй като не поддържа растежа на бактериите. Просто се уверете, че я съхранявате в херметически затворени контейнери, които я пазят от влага.
Твърд
Уискито, водката, ракията и всичките им родственици от „ твърдата “ лига освен, че нямат период на валидност, а някои от тях дори стават и по-хубави с времето. Можете да сте сигурни, че в случай че съхранявате твърдия алкохол на мрачно и хладно място, той умерено може да ви надживее. Дори може да се трансформира в нещо, което се предава от потомство на потомство в фамилията ви. Алкохолът може леко да загуби своя мирис, само че това ще бъде едвам видимо.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР