Едно от нещата, които най-често забелязваме в другите хора, освен

...
Едно от нещата, които най-често забелязваме в другите хора, освен
Коментари Харесай

Устните ни сигнализират за някои от тези проблеми

Едно от нещата, които най-често виждаме в другите хора, с изключение на очите, са техните устни. И въпреки че в множеството случаи гледаме по-скоро на естетиката, устните са доста повече от средство, с което да демонстрираме хубостта и сексуалността.

Всъщност те може да демонстрират признаците на някои болести. Може би нормалната сухота и руменина на устните крие по-сериозно заболяване. Ето няколко признака, при които би трябвало да посетите доктор.

Сухота и лющене

Сухите и люспести устни могат да бъдат симптом за липса на вода в тялото ви. Кожата на устните първо реагира на дефицит на вода, тъй че вместо еликсир е по-добре да се запълни количеството вода в тялото. Дехидратацията на устните може да възникне и заради честото им олизване, защото изсушената слюнка извлича водата от тях. Сухота може да значи проблеми с лигавицата на хранопровода, стомаха, гастрит.

Пукнатини

Ако устните ви са напукани, това може да значи друга бактериална зараза. Често това се появява и заради неправилна хигиена на устната празнина, както и на хора, които носят скоби или протези. Обърнете се към кожния лекар, който ще избере вярното лекуване. Пукнатините на устните могат също да демонстрират липса на витамин В12, калций или магнезий. И напукани ъгли на устата - за неналичието на витамин А.

Необичаен цвят

Ако устните ви ненадейно трансформират цвета си, станат доста ярки или назад, прекалено бледи, това може да значи проблеми с черния дроб. Също по този начин реакцията може да бъде породена от алергии и пушене прекомерно постоянно. Синкавият цвят може да значи нарушаване на кръвообращението, болести на белите дробове или сърцето. Яркочервени или бургундски устни могат да бъдат симптом на хипертония. Понякога този цвят на устните се среща при хора, които са предразположени към инсулт. Но на първо място изключете, че сте изяли нещо, което боядисва като боровинки, малини и така нататък

Подуване

Ако сутринта откриете, че устните ви са леко подути, това може да значи, че тялото натрупва прекалено много течности. Въпреки това подутите устни могат да демонстрират алергична реакция.

Източник: zdrave.to

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР