Едно от нещата, които много хора ги дразни в Windows,

...
Едно от нещата, които много хора ги дразни в Windows,
Коментари Харесай

Тази стара безплатна програма за Windows ще се погрижи за батерията на лаптопа ви

Едно от нещата, които доста хора ги нервира в Windows, е, че в никакъв случай го няма чувството за това какъв брой време ще изкара батерията на преносимия компютър им, преди да се изтощи и противоположното – какъв брой време ще мине, преди да се зареди изцяло. Една остаряла помощна стратегия съдържа решения и на двата казуса.

Програмата е BatteryInfoView на NirSoft. Според уебстраницата на разработчика, тя е пусната през 2011 година и не е обновена през последните 3 години. Тя е опция на функционалността Battery Report в Windows 10 и 11.

BatteryInfoView обаче ще ви „ каже “ незабавно тъкмо какъв брой време имате, преди да се наложи да заредите батерията. Някои от най-полезните функционалности на програмата са нахвърляни измежду останалите. Например, функционалността „ Здраве на батерията “ ще ви покаже относителното положение на батерията.

С течение на времето, когато употребявате преносимия компютър си, батерията ви ще деградира и просто няма да може да се презареди до първичното си положение. BatteryInfoView ще ви покаже това, както и броя на циклите на зареждане и разреждане.

BatteryInfoView демонстрира редица потребни характерности за батерията на вашия преносим компютър.

По-важното е, че програмата ще наблюдава потреблението ви. След това ще дефинира какъв брой време ви остава, преди батерията да се изтощи при настоящата ви активност, и какъв брой време бихте имали, в случай че бяхте почнали задачата с цялостен заряд. По същия метод тя ще ви каже и какъв брой време ще е належащо за цялостното зареждане на преносимия компютър ви, в случай че сте включени към електрическата мрежа. Можете даже да превключите изгледа (натиснете F8) и програмата ще записва заряда на батерията ви всяка минута. Така ще можете да го експортирате в Excel и да създадете лична графика.

BatteryInfoView също по този начин ще ви оказва помощ да следите какъв брой бързо преносимият компютър ви се зарежда или разрежда.

Щеше да е хубаво, в случай че част от тази информация я имаше и в лентата на дилемите. Софтуерът Vantage на Lenovo в действителност слага тази информация в лентата на дилемите и е необичайно за какво всеки различен производител на преносими компютри не последва образеца на Lenovo. Би било още по-хубаво, в случай че производителите на преносими компютри ви позволяваха елементарно да сменяте батерията на преносимия компютър и да я заменяте с нова, удължавайки живота на вашия преносим компютър, само че не го вършат и към този момент би трябвало да живеем с това.

С потреблението на BatteryInfoView ще имате по-добра визия за това какъв брой дълго ще издържи батерията на преносимия компютър ви.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР