Едно от най-загадъчните убийства в историята на подземния свят на

...
Едно от най-загадъчните убийства в историята на подземния свят на
Коментари Харесай

Убийството на Марата остава неразкрито. 15 години след екзекуцията му разследването е замразено

Едно от най-загадъчните убийства в историята на подземния свят на Бургас е разстрелът на на Мариян Георгиев, по прякор Марата , напомня вестник " Труд ".

``
реклама

30-годишният мъж пада покосен от 11 патрона от автомат в офиса му в морския град преди 15 години – на 5 април 2005 г. В главата му се забива и парче от компютъра, откакто машината безусловно се взривява от изстрелите. По Марата стрелят през прозореца на офиса на компанията му, която се занимава с недвижими парцели. 

Бургазлията Мариян Георгиев е главен очевидец на прокуратурата по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, станало на 21 ноември 2002 г . Двамата са съдружници и близки другари. Години по-рано Стаматов избавил живота му. Когато Марата аварирал тежко с колата си, Мастара наел хеликоптер, който го откарал на интервенция в София. Оттогава двамата станали неразделни, написа Флагман.бг.

Килърите на Марата били трима, откриват по-късно криминалистите. Единият карал крадената “Лада ”, с която убийците избягали и която на другия ден е открита опожарена в нивите край село Ахелой. Стреляли са двама, с цел да е несъмнено, че жертвата няма да има късмет да оживее.

Приживе Марата чака покушението,  настояват негови познати. В паузите сред правосъдните съвещания по делото за гибелта на приятеля му Мастара, незнаен мъж непрекъснато звъни по телефона и го заплашва. Марата знае, че е евентуална цел и че е въпрос на време да пробват да го убият. Започва да приготвя бягството си в Испания. Дни не му стигат, с цел да замине с приятелката му, която работела като фризьорка.

След разстрела в джоба на дънките му служителите на реда разкрили копие от тъжба с входящ номер, адресирана до тогавашния шеф на РДВР-Бургас Красимир Петров: “ Г-н военачалник, в четвъртък, в 21.45 часа бях застрашен със гибел. Срещу мен се готви нападение ”.

Намерена е и друга бележка – с информация за пет знакови за Бургас убийства, останали неразкрити, с съответни имена и дати, само че също и с абревиатури и неразбираеми съкращения. Според осведомени ставало дума за за разстрела на Димитър Видев-Релакса през август 2004 г. и на Георги Николов-Мечката, погубен пред спортна зала “Атлантик ” през юни 1995 година.

Четири години след гибелта на Мариян Георгиев, в кандилото на гроба му в Ахелой майка му разкрила лист с имената на убийците на сина й. Тя предала мистериозната записка в полицията, само че какво се е случило с информацията от нея и до момента остава незнайно.

Мариян Марата е известно име в подземния свят в Бургас. Той е приключил спортното учебно заведение с профил битка. Според треньорите му, давал очаквания, че ще стане един от огромните ни спортисти, само че през 90-те зарязал тепиха, с цел да влезе в компанията на видни сикаджии в морския град. За разлика от “колегите ” си, той не се облича показно и не се държи като мутра.  Въпреки, че извършва поръчки на СИК, Марата в никакъв случай на използва мощ в изясняване на връзките и не взе участие в наказателни бригади.  Приятелите му го разказват като човек на достойнството. Според тях Мариян бил душата на компанията и доста дами го харесвали. Марата обаче се влюбва в млада фризьорка от Бургас и макар, че двамата не основават семейство, до гибелта си остава с нея.

Марата не изоставя и приятелката на Мастара, както и двете им деца, за които стартира да се грижи. Мариян обаче има проблеми поради показанията в съда. На 28 май 2004 година първо е запалена колата му, на 8 юли същата година в офиса му е хвърлена ръчна образователна граната. Взривът е слаб – единствено за заплашване, само че Мариян твърдо е решил да не отстъпва – нито в бизнес ползите си, нито в показанията си за Мастара, на чийто гроб се е заклел, че ще отмъсти.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР