Едно от най-ярките събития в рубриката „Съботен следобед в Операта“

...
Едно от най-ярките събития в рубриката „Съботен следобед в Операта“
Коментари Харесай

Кармен със Саня Анастасия в Старозагорската опера

Едно от най-ярките събития в рубриката „ Съботен следобяд в Операта “ е спектакълът на операта „ Кармен “ от Жорж Бизе. На 10 февруари, събота, от 16.00 часа старозагорската аудитория ще има опцията да посрещне на сцената на Държавна опера-Стара Загора сръбската оперна дива Саня Анастасия в ролята на Кармен.

Очарователната певица гостува с огромен триумф в тази роля на ММФ "Моцартови празници " в Правец предходната година по покана на артистичния шеф на фестивала Христина Ангелакова - първата й незабравима среща със състава на Старозагорската опера под диригентството на виртуозния маестро Давид Крешенци и българската аудитория! Спектакълът бе сниман и излъчен по БНТ1.

През октомври 2017 Саня Анастасия се показа за първи път в Стара Загора, като замести в ролята на принцеса Еболи в спектакъла на операта „ Дон Карлос “ от Верди ненадейно разболялата се оперна прима Веселина Кацарова. Аплодирана горещо и възторжено от публиката, още тогава тя одобри поканата на шефа на театъра Огнян Драганов да се върне в "града на липите " през февруари 2018 в една от своите коронни функции - на темпераментната Карменсита, донесла ѝ международно самопризнание по най-престижните оперни подиуми.

В спектакъла на 10 февруари Саня Анастасия ще си партнира със звезден солистичен състав: Ивайло Михайлов ще бъде Дон Хозе, Русалина Мочукова – Микаела, Иван Кабамитов – Ескамилио. В функциите на Фраскита и Мерседес – Яница Нешева и Нели Нечева, Денис Иванов – Моралес, Евгений Арабаджиев – Цунига, Данкайро и Ремендадо – Теодор Петков и Пламен Долапчиев. Солисти на балета Анелия Димитрова, Ромина Славова и Станко Танев. Диригент Амир Шиф /Израел/. Участават още: децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „ Маргаритки “, представители на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-тур “, оркестър, хор и балет на Държавна опера- Стара Загора. Диригент на хора Младен Станев. Режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, театрална акомодация Тодор Демеров, хореография Силвия Томова.

САНЯ АНАСТАСИЯ учи музика в Университета по музика и театрални изкуства в Грац и Виена. През 2000/01 година е стипендиант на Федералното министерство на културата и науката в Австрия, през 2005 година получава магистърска степен. Спечелила е многочислени интернационалните вокални състезания. Първите й професионални задължения я водят на сцените на Южна Африка като Кармен, в Словакия като Мадалена (Риголето), Скопие като Изабела (Италианката в Алжир) и Марибор като Сантуца (Cavalleria Rusticana).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР