Едно от най-важните решения в Европа, което предстои да бъде

...
Едно от най-важните решения в Европа, което предстои да бъде
Коментари Харесай

Майдел: Бюджетът на ЕС трябва да е гъвкав, за да отговаря бързо на предизвикателства

„ Едно от най-важните решения в Европа, което следва да бъде взето в идната година, е къде ще влага Европейският съюз след 2020г. Светът към нас се трансформира по-бързо от колкото, която и да е обществена администрация. При договарянето на идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз би трябвало да вземем умни решения, с които да подсигуряваме, че имаме еластичност и сме подготвени даже за непредвидени обстановки. “ Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на откриващата си тирада на конференцията на високо равнище на Европейската комисия „ Европейски бюджет за бъдещето “ в Брюксел на 12 октомври 2018г. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Освен Ева Майдел във форумът, отдаден на многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз след 2020 година, участваха европейските комисари за бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер и за претовареност, напредък и вложения Юрки Катайнен, министърът по европейскит въпроси на Ръмуния Виктор Негреску, министърът на превоза и връзките на Литва Рокас Масиулис, някогашният министър председател на Дания Хеле Торнинг-Шмид, ръководителят на Комитета на Регионите Карл-Хайнц Ламберц, генерални шефове от Европейската комисия и други.

„ Европейският бюджет оказа помощ на страните от Централна и Източна Европа да влагат в инфраструктурта, земеделието, бизнесите си и да приближат стандарта на страните от Западна Европа. Той е инструмент за вложения, които носят конретни и забележими резултати. Когато разпределяме средствата за идната многогодишна финансова рамка, би трябвало да подходим визионерски и да гледаме огромната картина къде желаеме да се намира Европа след седем, 10 или двайсет години, с цел да фокусираме запаси в сфери, които ще ни отведат там. “ Това добави Ева Майдел, която беше специфичен посетител на форума. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР