Едно от най-важните решения в Европа, което предстои да бъде

...
Едно от най-важните решения в Европа, което предстои да бъде
Коментари Харесай

Ева Майдел: Европейският бюджет трябва да е гъвкав, за да отговаря бързо на различни предизвикателства

Едно от най-важните решения в Европа, което следва да бъде взето в идната година, е къде ще влага Европейският съюз след 2020г. Светът към нас се трансформира по-бързо от колкото, която и да е обществена администрация. При договарянето на идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз би трябвало да вземем умни решения, с които да подсигуряваме, че имаме еластичност и сме подготвени даже за непредвидени обстановки.

Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на откриващата си тирада на конференцията на високо равнище на Европейската комисия „ Европейски бюджет за бъдещето “ в Брюксел на 12 октомври 2018г.

Освен Ева Майдел във форумът, отдаден на многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз след 2020 година, участваха европейските комисари за бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер и за претовареност, напредък и вложения Юрки Катайнен, министърът по европейскит въпроси на Ръмуния Виктор Негреску, министърът на превоза и връзките на Литва Рокас Масиулис, някогашният министър председател на Дания Хеле Торнинг-Шмид, ръководителят на Комитета на Регионите Карл-Хайнц Ламберц, генерални шефове от Европейската комисия и други.

„ Европейският бюджет оказа помощ на страните от Централна и Източна Европа да влагат в инфраструктурта, земеделието, бизнесите си и да приближат стандарта на страните от Западна Европа. Той е инструмент за вложения, които носят конретни и забележими резултати. Когато разпределяме средствата за идната многогодишна финансова рамка, би трябвало да подходим визионерски и да гледаме огромната картина къде желаеме да се намира Европа след седем, 10 или двайсет години, с цел да фокусираме запаси в сфери, които ще ни отведат там. “, добави Ева Майдел, която беше специфичен посетител на форума.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР