Едно от най-важните решения по време на днешната сесия на

...
Едно от най-важните решения по време на днешната сесия на
Коментари Харесай

В Стамболийски довършват църква, започната преди 20 г.

Едно от най-важните решения по време на днешната сесия на Общинския съвет в Стамболийски бе смяната на УПИ, в което попада градежът на новата черква в града.

Градежът е почнал преди повече от 20 години, само че е бил спрян на недодялан градеж.

„ Промяната на УПИ е значима, тъй като всички разрешителни за градежа на храма са изтекли и би трябвало да се извадят нови. За да продължи градежът, парцелът би трябвало да бъде трансфериран на Църквата. Това може да се случи, в случай че храмът бъде изваден от общото УПИ, в което попада дружно с лятното кино и парка до него. Като независим терен парцелът със градежа към този момент може да се трансферира на Църквата и по-късно Пловдивската митрополия ще може да отпусне средства за градежа. Дядо Николай е заречен 250 000 лв., а Община Стамболийски ще заделя всяка година по 100 000 лв., с цел да може този храм да бъде завършен ”, сподели кметът на общината Георги Мараджиев.

Той добави, че с даването храма на Църквата ще бъде избегната и всякаква възможност някой идващ кмет в бъдеще да промени предназначението на обекта и от храм да стане нещо друго.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР