Едно от най-важните неща за нашето емоционално и физическо здраве

...
Едно от най-важните неща за нашето емоционално и физическо здраве
Коментари Харесай

Защо е здравословно да спиш до любим човек?

Едно от най-важните неща за нашето прочувствено и физическо здраве е пълноценният сън. Ежедневният стрес, месечни неразположения, са единствено част от нещата, които могат да се отразят отрицателно върху нашето време за възобновяване. Според науката, да спиш до половинката си, с която се обичате има редица изгоди за здравето ни. Вижте някои от тях.

По-добър сън

Може би всеки е изпитвал това чувство, в което някой обичан ни липсва и е мъчно да заспим. Мислите ни са фокусирани върху изчезналото ни, заспиваме по-трудно и неудовлетворени. От друга страна, когато имаме обичан човек до себе си, даже и да не се замисляме, на подсъзнателно равнище, ние се усещаме сигурни и в сигурност. Това способства за по-лесното ни заспиване и спокоен сън.

Събуждаме се по-енергични

Качеството на съня е определящо за това дали на сутринта ще сме бодри и енергични или не. Усещането да заспиш до колегата си, с който се обичате, несъмнено ни оказва помощ да стартираме деня си по-позитивно.

Намаляване на стрес, отмалялост и болежка

В човешкото тяло има протеини, наречени цитокини, които провокират инфектиране и болежка. Техните равнища се покачват, когато сме тревожни и уплашени. В резултат може да усещаме избрани болки в тялото си, чувството ни за отмалялост също да се увеличи. Когато заспиваме в едно легло с индивида, който обичаме, тези негативи доста понижават.

По-силен имунитет

Има редица неща, както позитивни, по този начин и негативни, които се отразяват на нашия имунитет. Докато стресът, самотата и тревогата могат да ни създадат по-уязвими към настинки и грип, по този начин спането с обичан човек може да се отрази позитивно на имунитета ни, или най-малко съгласно западно изследване.

Регулиране на кръвното налягане

Знаете ли, че прегръдките могат да оказват помощ за понижаване на кръвното налягане и сърдечната периодичност? Гушкането вечер в леглото, когато заспиваме с обичания човек, става известно, има както прочувствени, по този начин и физически изгоди за сърцето ни. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР