Едно от най-важните музикални събития за този сезон ще се

...
Едно от най-важните музикални събития за този сезон ще се
Коментари Харесай

Цигуларят Веско Ешкенази: Гостуването на Кралския Концертгебау оркестър в София е историческо събитие

Едно от най-важните музикални събития за този сезон ще се състои на 30 юни в зала 1 на Националния замък на културата в София - за първи път българската аудитория ще се срещне с фамозния Кралски Концертгебау оркестър - Амстердам в целия му искра. Така ще бъде закрито и Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Дългогодишният концертмайстор на състава - българският цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази, описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ", че програмата на концерта към този момент е избрана, а билетите са в продажба. Под палката на новия основен диригент Даниеле Гати ще прозвучат интродукция към операта " Дон Жуан " от Моцарт, Концерт за цигулка и оркестър в ми минор от Менделсон със солист самия Веско Ешкенази и Седмата симфония от Бетовен.

По време на осъществяването на увертюрата към холандския оркестър ще се причислят и особено определени младежи от Филхармония " Пионер ". Програмата Side by Sidе се организира по време на цялото двегодишно турне в страните от Европейски Съюз и дава опция на децата да свирят дружно с експертите на най-високо равнище, а това, по думите на българския цигулар, стимулира доста мощно младите гении да продължат да се развиват.

Още за идното посещение на Кралския Концертгебау оркестър в София чуйте в изявлението с Веско Ешкенази в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР