Едно от най-странните и редки животни на планетата, пристигнало във

...
Едно от най-странните и редки животни на планетата, пристигнало във
Коментари Харесай

Лондон показа eдно от най-странните и редки животни на планетата

Едно от най-странните и редки животни на планетата, пристигнало във Англия в кутия от зърнена закуска, иззета от Гранична полиция, дебютира пред аудитория в Лондонския зоопарк, написа в. " Дейли експрес ".

Създанието от сериозно застрашения тип Китайски великански саламандър, представителите на който са най-едрите земноводни в света, е част от пратка от пет екземпляра, натъпкани в кутия от зърнена закуска. Смята се, че екзотичните животни, пристигнали от Хонконг, са импортирани контрабандно във Англия за противозаконна търговия с домашни любимци.

Гигантските саламандри, наричани " живи фосили " и достигащи на дължина до 180 сантиметра, имат славата на ориенталски деликатес. Смята се, че в естествена среда са оживели едвам няколко екземпляра от типа. За страдание животните, иззети в Ковънтри, са били толкоз зле натъпкани в кутията, че едното се е споминало. Останалите четири са предадени на специалисти от Лондонското зооложко сдружение.

Единият от саламандрите, наименуван Професор Лю (Пазач на дракони), е дебютирал пред аудитория в Лондон в особено планиран аквариум. Полът на Професор Лю към момента не е открит. Специалистите се надяват, че измежду останалите три животни ще се откри подобаваща за чифтосване половинка. За другите саламандри ще бъдат потърсени нови домове, защото представителите на типа са мощно териториални и би трябвало да имат обособена обител.

Лондонското зооложко сдружение е ангажирано с проучването на саламандрите в родината им Китай.

Окаяното състояние на китайските колоси разкрива четиригодишно изследване, обхванало 97 обекта в 16 провинции. Хиляди локални поданици оповестяват, че не са виждали великански саламандър от десетилетия. Средно за финален път представители на типа са виждани преди 19 години. В рамките на плана са локализирани едвам 24 животни. За страдание генетичните проби демонстрират, че те са пуснати или избягали от ферми за отглеждане с комерсиална цел.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР