Едно от най-старите и най-вълнуващи футболни дербита в света е

...
Едно от най-старите и най-вълнуващи футболни дербита в света е
Коментари Харесай

Бразилия - Аржентина: Зрелището, което ще ни държи будни цяла нощ

Едно от най-старите и най-вълнуващи футболни дербита в света е тази нощ. Големите противници Бразилия и Аржентина ще дефинира първия финалист на шампионата Копа Америка, а срещата в Бело Оризонте стартира в 3:30 ч. българско време.

На 18 май се навършиха тъкмо 100 години от първата победа на " селесао " над " албиселесте " - 3:1 в Рио де Жанейро. Последната среща сред двата южноамерикански хегемона още веднъж бе извоювана от бразилците. В Джеда, Саудитска арабия, на 16 октомври 2018-а Аржентина отстъпи с 0:1 след гол на Миранда в третата минута на добавеното време.

Снимка: Getty Images

Селекционерът на домакините Тите е изцяло наясно, че при загуба ще би трябвало неотложно да освободи поста.

В предни позиции домакините ще разчитат на Роберто Фирмино, Габриел Жезус, Филипе Коутиньо и Евертон. Артур и Каземиро ще са двойката вътрешни полузащитници, а защитата пред Алисон ще е формирана от Даниел Алвеш, Маркиньос, Тиаго Силва и Филипе Луиш.

Снимка: Getty Images

Около тимът на Аржентина има много повече незнайни. Вратарят Франко Армани прави мощен шампионат, само че не може да се каже същото и за отбраната. Лионел Скалони най-вероятно ще заложи на Хуан Фойт, Херман Песейя, Николас Отаменди и Николас Таляфико. Родриго де Паул, Леандро Паредес и Маркос Акуня ще играят в средата на терена, а Лионел Меси ще работи малко зад двамата нападатели Серхио Агуеро и намиращия се в добра форма състезател на " Интер " Лаутаро Мартинес.

Снимка: Getty Images

За Меси това е една от последните благоприятни условия да завоюва огромен трофея с националния си тим. До момента звездата на " Барселона " има три изгубени финала в Копа Америка и един на международно състезание, а от началото на шампионата се е разписал единствено един път и то от дузпа.
Меси вини бразилските терени за слабото си показване на Копа Америка Капитанът на Аржентина е отбелязал единствено един гол от началото на шампионата
В другия полуфинал на следващия ден един против различен ще се изправят актуалният първенец Чили и тимът на Перу.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР