Едно от най-приятните неща в сивия и хладен съботен ден

...
Едно от най-приятните неща в сивия и хладен съботен ден
Коментари Харесай

Най-вкусната закуска в студеното време – палачинки със специални плънки

Едно от най-приятните неща в сивия и студен съботен ден са чаша ароматно кафе или билков чай и паница, цялостна с ароматни, вкусни, домашно приготвени изкушения като палачинките. Меки, пухкави, топящи се върху небцето, лесни за подготвяне и икономични – те са обичана закуска на доста генерации. Обикновено ги хапваме със сирене, мед или сладко, само че в случай че обичайните усети са ви омръзнали, може да пробвате някоя от специфичните ни плънки.

Палачинки с плънка от кашкавал

Солените палачинки са подобаващи и за предястие, и за закуска. За плънката с кашкавал са ви нужни нарязани на ситно кисели краставички, настърган кашкавал и готварска сметана. Количествата и съотношенията зависят от броя на палачинките и персоналните ви желания. Важно е сместа да се разнесе върху палачинката, до момента в който още е гореща, с цел да се разтопи апетитно кашкавалът.

Палачинки с плънка от лешници и черен шоколад

За феновете на вкусните изкушения с по-малко калории предлагаме плънка с черен шоколад и лешници. Шоколадът би трябвало да е с най-малко 80% какао, без захар и разтопен а водна баня. Към него се прибавят смелените лешници. Плънката се нанася леко охладена върху палачинката. Важно е сместа да не е течна, а по-гъста, с цел да не попива или изтича, а да се размазва на компактен пласт.

Палачинки с крем и бисквитки

Пригответе крем – яйчен, нишесте или различен по ваш усет и натрошете в него елементарни бисквити, до момента в който е парещ. Вкусът на палачинките с тази плънка ще завоюва сърцето и небцето ви.

Палачинки с бадемов крем

Потърсете бадемов крем, стоплете го леко на водна баня и прибавете към него сметана, ягоди и натрошени бадеми. Закуската в никакъв случай не е била толкоз сладострастна, колкото с тази неповторима плънка.

Палачинки с фъстъчено масло

За тази плънка ви предлагаме да закупите фъстъчено масло и да добавите към него черен шоколад, стафиди и късчета хрупкави фъстъци. Маслото се разтопява на водна баня, прибавят се останалите артикули и се оставя да изстине.

Палачинки с плодове

За феновете а по-леките плънки предлагаме да тестват такава с плодове. Тези без сок са идеали за задачата – предлагаме банани. Количеството зависи от размера им и броя палачинки. За една палачинка е необходим един дребен банан. Пасирайте ги и прибавете към тях щипка канела, орехи и 2 супени лъжици мед. Сигурни сме, че тази композиция ще се трансформира в една от обичаните ми

Да ви е вкусно!

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР