Едно от най-любопитните и интересни неща, попадали ни наскоро, без

...
Едно от най-любопитните и интересни неща, попадали ни наскоро, без
Коментари Харесай

Как сме си представяли живота в космоса през 70-те

Едно от най-любопитните и забавни неща, попадали ни неотдавна, без подозрение са ръчно рисуваните изображения на човешки колонии в космоса, основани от Рик Гайдис - художник и илюстратор на NASA през 70-те години.

В десетилетието след първото кацане на човек на Луната концепцията за колонизация на космоса е била много гореща тематика и значително пари са били вложени в създаването на вероятни разновидности за живот отвън Земята.

 Снимка 389827

Източник: NASA

Рисунките на Рик не са просто художествена небивалица, а образна репродукция на другите варианти за завладяване на космоса, написа lifestyle.bg. На първо място сме шокирани от въображението на работилите по плановете учени от университета в Станфорд и от NASA.

Предполагаме, че някои от изображенията са били и ентусиазъм за екипа зад кино лентата " Интерстелар ", в чийто край Матю Маконъхи се озова в овална действителност в космоса, доста наподобяваща тази от рисунките на Рик.

 Снимка 389826

Източник: NASA

През 70-те от NASA са съобщили, че единствено способно и богато държавно управление - като американското, може да спонсорира сходна задача, и тя би трябвало да се състои не по-късно от идващите 20 години.

Е, оттогава са минали към 50 години, а концепцията ни за колонизация на космоса през днешния ден наподобява много друга.

Овалните структури от фотосите на NASA разкриват три вероятни дизайна за галактически станции - цилиндричен, кълбовиден и тороидален.

 Снимка 389828

Източник: NASA

Кръглите структури са били приложени, с цел да пазят хората от галактическа радиация.

Интересното е, че по това време не сме мислели толкоз за колонизация на друга планета, що се касае за обитаване на орбиталното пространство към Земята. Звучи ни " по-еко " като вид от това да изсипем машините си на повърхността на още една планета.

 Снимка 389829

Източник: NASA

Всички изображения са рисувани на ръка с акрилни бои и през днешния ден се съхраняват в архивите на NASA, с цел да въодушевяват идните генерации космолози.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР