Едно от най-хубавите неща на нашето време е осмислянето. То

...
Едно от най-хубавите неща на нашето време е осмислянето. То
Коментари Харесай

Как Берлин, Париж и Милано планират да се „освободят“ от автомобилите

Едно от най-хубавите неща на " нашето време " е осмислянето. То може да бъде обвързвано с отпечатъка, който оставяме върху планетата; осмисляне на нашата роля в процеса по съкращаване на този отпечатък; или пък осмисляне на благоприятни условия – далинови, или добре познати остарели – запо-здравословен метод на живот. Е, несъмнено, не всичко е осмислено... само че това е друга тематика.

Днес ще разгледаме проектите на три чудесни европейски града – Берлин, Париж и Милано, с цел да открием до къде се простира тяхната мисъл по тематиката с чистия въздух в огромните обитаеми места.
Берлин
Регионалният парламент на Берлин обмисля основаването на зона, свободна от коли, разпростираща се в сърцето на града. Идеята се появява в дневния ред на столицата след напън от деятелите " Volksentscheid Berlin Autofrei " (Народно решение за Берлин без автомобили). Планираната възбрана за коли би обхванала пространството, заобиколено от влаковата линия на S-Bahn, обгръщаща центъра на града – повърхност по-голяма от остров...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР