Едно от най-грозните неща в женската визия е олющеният маникюр

...
Едно от най-грозните неща в женската визия е олющеният маникюр
Коментари Харесай

5 грешки, които допускате с маникюра си


Едно от най-грозните неща в женската визия е олющеният маникюр и зле поддържани нокти. Те издават освен неприятна хигиена, само че и липса на естетически усет и поддръжка.

Не всяка дама има опция да върви постоянно на маникюрист, само че пък постоянно има метод да откри час да се погрижи за ноктите си. Дори да не сте специалист, има няколко съществени съвета, които ще ви оказват помощ да се погрижите за красивия тип на ноктите си.

Не нанасяйте прекомерно доста пластове

Ако желаете лакът ви да остане по-дълго на ръцете и да не наподобява сбърчен, не прекалявайте със пластовете. Нанасяйте един тъничък пласт, с цел да може да изсъхне по-бързо.

Съвет: Винаги чакайте няколко минутки преди да нанесете идващия пласт. Освен това лакирайте единствено в една посока, с цел да се нанесе отмерено.

Избягвайте гореща вода

Искате маникюрът ви да се задържи? Избягвайте гореща вода най-малко 6 часа след нанасянето му. Горещата вода може да го съсипе по-бързо, по тази причина ползвайте ръкавици, в случай че ви се постанова да вършите някакви отговорности с гореща вода.

Съвет: Студената вода е ваш другар. Поставете ръцете си за 1-2 минути в студена вода, тя ще помогне на лака да изсъхне по-бързо.

Не клатете лака

Недейте да разклащате шишенцето преди да се лакирате. Това предизвиква появяването на балончета в лака, които след това се разнасят върху ноктите ви. Влизането на въздух в лака го прави нестабилен и той пада по-лесно.

Съвет: Вместо да клатите шишето, го разтъркайте сред ръцете си, по този начин ще извършите течността по-гладка.

Не пропускайте базата

Както верният праймър ще ви помогне да задържите грима по-дълго време на лицето си, по този начин и базата ще даде продължителност на лака ви. Не слагайте повече от един пласт.

Съвет: Натопете памуче в алкохол или бял оцет и нанесете върху нокътната плочка преди да слагате каквото и да било. Така ще премахнете непотребната лой и ще изсушите нокътя, с цел да всмуква по-добре основата за лак.

Не режете кутикулите

Рязането на кутикулите крие здравословни опасности. Дори специалистите са съгласни, че при отрязването им, мястото може елементарно да се инфектира. По-добре ги натъпчете, с цел да избегнете разпръсването на лака върху тях.

Съвет: Ако нямате особено олио за кутикули, си направете свое, употребявайки композиция от зехтин и кокосово олио. Масажирайте нежно мястото и след това ги избутайте към края на нокътя.

Източник: Tialoto.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР