Едно от най-големите световни списания - Variety, хвърля светлина върху

Едно от най-големите световни списания - Variety, хвърля светлина върху ...

Variety посвещава брой на ЛГБТ общността.


Едно от най-големите световни списания - Variety, хвърля светлина върху някои от най-големите и най-добри таланти в Холивуд, които са част от ЛГБТ общността.

В новия брой на списанието, озаглавен „Power of Pride", са представени Джим Парсънс, Били Айкнър, Азия Кейт Дилън, Емджей Родригез, Дон Лемон и Хана Гадсби.Звездата от свършилия неотдавна световно успешен сериал „Теория за големия взрив" Джим Парсънс говори за силата, която е почувствал, след като става публично известно, че е гей: „Като стана публично, си казах - ОК, ако все още имате проблем с хомосексуалните хора, имате проблем с мен. Почувсвах голямо въодушевление и все още го има! Така го усещам. Това е огромно облекчение, а в същото време е хубаво понякога да чувстваме справедлив гняв".Били Айкнър, от своя страна, говори за хомофобията, която все още съществува в кино индустрията, като припомня продуцент, който казва, че е ок с това да има повече гей образи, но не разбирал защо тези роли трябва да се дават на гей актьори. „Никой не иска свят, в който хетеро трябва да играе хетеро, или гей да играе гей, защото хубавото на това да си актьор е да се превъплътиш в образ, какъвто не си. Проблемът е, че ролите не се разпределят равностойно в момента".
Азия Кейт Дилън говори за новаторската роля като non-binary образ (бел. ред.: non-binary - хора, които могат да се идентифицират с два или повече пола; без полова принадлежност; с колебаеща се полова идентичност; не поставят име на своя пол) в американската телевизионна поредица „Милиарди": „Има една перспектива в „Милиарди" - учи ни да разбираме половата идентичност, за което аз и моят характер можем да бъдем мост. Мисля, че разбирането създава надежда".Дилън говори и за хората, които са отъпкали пътя, по който сега върви: "Прекарам много време в размисъл за хората, които дойдоха преди, които пламнаха по пътя, към който се присъединих. Хора като Марша П. Джонсън, Силвия Ривера и Джеймс Болдуин... странни хора, транс-жени и цветни хора, които започнаха революцията много преди да се родя. Нямаше да бъда тук без техните кръв, пот и сълзи".

Източник: cross.bg