Едно от най-бляскавите наградни шоута в предемичната ера е на

...
Едно от най-бляскавите наградни шоута в предемичната ера е на
Коментари Харесай

Златните глобуси: без звезди, без публика и без тв излъчване

Едно от най-бляскавите наградни шоута в предемичната епоха е на път да залезе изцяло, само че освен заради ковид. Злополучните в последно време кино награди „ Златен глобус “, обвинявани в корупция, расизъм и какво ли още не (без шпионаж), към този момент за трета поредна година няма да могат да спазят авансово оповестената дата на церемонията си. Но за първи път тя няма да бъде предавана от нито една телевизия. Няма и защо, откакто щели да присъстват единствено някои от членовете на Асоциацията на чуждестраната преса в Холивуд (които гласоподават за наградите) и определени спечелили, и то при изискване, че са имунизирани против ковид с минимум 3 дози и показват негативен PCR тест.

Какъв въобще е смисълът от церемония без присъединяване на аудитория, водещи, номинирани, почетни посетители и телевизионни камери? Не може ли просто да разгласяват имената на спечелилите в интернет и да се свършва? Но не — така наречената „ гала “, от която не е останало съвсем нищо, се отсрочва за 31 януари — датата, от която ден по-рано се отхвърлиха уредниците на Наградите Грами.

Затова да си напомним, преди напълно да сме ги не запомнили, имената на любимците: измежду филмите за огромен екран това са  " Силата на кучето " на Джейн Кемпиън и " Белфаст " на Кенет Брана с номинации за най-хубава драма, постановка, сюжет и поддържащи артист и актриса. Сред претендентите са също " Дюн " и " Уестсайдска история ". 

При телевизионните продукции води сериалът на HBO „ Наследници “ с пет номинации, следван от " Тед Ласо " и  " Сутрешното шоу " на Apple TV с по 4. 

 

Проблеми и за " Грами "

Епидемичната конюнктура обърка съдбовно и плановете на Американската академия за звукозаписни науки и изкуства. Стотиците хиляди новозаразени на ден в Съединени американски щати постановиха отсрочване на церемонията по връчването на премиите „ Грами “ за неустановен период, оповестиха уредниците. Решението за отсрочване на музикалното събитие се дължи и на обстоятелството, че на фона на новата вълна COVID-19 множеството от артистите не са поискали да участват персонално на церемонията, която беше планувана за 31 януари.

Пълният лист с номинираните за " Грами " беше разгласен на 23 ноември (вариантът омикрон беше засечен в ЮАР единствено ден по-късно) във време на по-голям оптимизъм. Джаз музикантът Джон Батист стана рекордьор по брой номинации. Представен е в 11 категории. Певците Doja Cat и H.E.R., както и Джъстин Бийбър, могат да получат по осем, до момента в който Били Айлиш и Оливия Родриго имат късмет за по седем златни грамофончета.

Но по кое време тъкмо ще се случи това, не е ясно. Някои прогнози сочат, че е допустимо премиите да се проведат чак през април-май.

Междувременно бяха отсрочени или планувани в хибриден формат и други церемонии и фестивали от културния календар на Съединени американски щати за януари и февруари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР