Едно от любопитните четива, които може да ви разкрие подробности

...
Едно от любопитните четива, които може да ви разкрие подробности
Коментари Харесай

Животът на милиардерите, разказан от капитана на суперяхта

Едно от любопитните четива, които може да ви разкрие детайлности от живота на милиардерите, е това на капитан на суперяхта.

Австралиецът Брендън О`Шанъси дълги години е капитан на суперяхта. Той е имал непосреден контакт с мултимилионери и милиардери от целия свят. Може да ни опише любопитни елементи за техния метод на живот и професионални привички.

Интерес също по този начин съставляват уроците по водачество, които капитанът споделя в книгата си. Тя ще бъде потребна и на всеки, който желае да се осъществя в тази сфера.

О`Шанъси е роден в крайбрежен град в Западна Австралия. Така да се каже, родил се е с морска кариера. През 1987 година у него се заражда интерес към яхтите и рано-рано схваща в какво може да бъде добър. След като служи няколко години в австралийския военноморски флот, става старши асистент на капитан на първокласни яхти, а по-късно и капитан.

За О`Шанъси да си капитан на суперяхта не е елементарно, защото би трябвало да отговориш на упованията на притежателя й, пишe forbes.ru.

Да вземем като образец 100-метрова лодка. Цената й може да надвишава 200 млн. $. Собственикът й е допустимо да я е чакал 5 години - две години за разработка с дизайнери и три години строителство.

Когато фантазията му се е сбъднала, по какъв начин може един капитан да се оправи със свръхочакванията? Никак, споделя О`Шанъси.

Невъзможно е изцяло да отговориш на идеала, който притежателят си е построил в годините търпеливо очакване.

Друг чест източник на търкания е една линия, присъща за свръхбогатите хора - микромениджмънт.

Често се чува, че сполучливите милиардери постоянно наемат най-хубавите и по-късно се отдръпват настрана.

Книгата изобилства от образци по какъв начин притежатели не се стопират на едно място и дълбаят в дребнави въпроси по организацията на банкет на посетители на борда. Често те се стремят да управляват и най-доверените си лица. Това се трансформира в тяхна втора природа.

Тази линия от характера може да влезе в несъгласие с друга ясно изразена линия на състоятелните работодатели - контрола върху времето.

Брендън, който е служил на доста притежатели на яхти, написа в книгата си, че милиардерите употребяват всеки момент.

Те прелестно осъзнават полезността на своето време и не желаят да чакат.

Най-добрият метод да огорчите милиардер е като го накарате да чака… за каквото и да било!

Формулата на идеалното събитие е следната: време за трансфер не повече от 30 минути, 1 час на мястото на събитието и 30 минути наопаки. Това е двучасов индикатор, който се ползва за всички събития, от поръчването на маса в ресторант в Италия до разглеждане на антични руини в Гърция и наблюдение на бели мечки в Шпицберген.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР