Едно от любимите неща на Бил Гейтс е да раздава

...
Едно от любимите неща на Бил Гейтс е да раздава
Коментари Харесай

Кои книги са впечатлили Бил Гейтс през 2018 г.

Едно от обичаните неща на Бил Гейтс е да раздава препоръки - за филми, за сериали и за книги, несъмнено. Не знаем от кое място намира време да прави толкоз доста неща, само че несъмнено желаеме да станем като него, когато пораснем.

 Бил Гейтс и годишният му лист с книги
Какво ще чете Бил Гейтс това лято

Пет книги с рекомендация

И тъй като 2018 година съвсем се изниза съоснователят на Microsoft реши да тегли чертата и да ни каже кои са петте книги, които са го впечатлили най-вече през годината. Всичко това се случва в блога на Гейтс, а има и един доста сладурски клип в YouTube, който ни стопли сърцата, само че него ще забележим най-после.

Бил Гейтс счита, че книгата е съвършен подарък за Коледа за всички четящи. Твърди също по този начин, че в листата му има за всекиго по нещо. Нека забележим:

" Educated " на Tara Westover

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Carrie | Boston Book Fanatic (@bostonbookfanatic) на Ное 29, 2018 в 10:07 PST

Книгата показва живота на момиче, което не е посещавало учебно заведение и доктор през първите 17 години от живота си. Това е по този начин, тъй като фамилията ѝ е било с мормонски вярвания. Това момиче е самата Тара Уестоувър, авторката на " Educated ".

Животът ѝ обаче се трансформира, тя стартира да учи и даже приключва университет. А сега има докторска степен от Кеймбридж.

Бил Гейтс написа, че в никакъв случай не е мислил, че сходна история може толкоз доста да го допре, само че тъкмо това се е случило. Съпругата му Мелинда също се е оказала огромен обожател на книгата.

" Army of None " на Paul Scharre

Тук се слага въпросът, който изтезава човечеството, а и ще продължи да го прави - би трябвало ли да разпореждаме ориста си на машините и изкуствения разсъдък?

Бил Гейтс споделя, че първият му опит да се образова по тематиката с самостоятелните оръжия е бил цялостен неуспех. Но тогава е попаднал на " Army of None " и тя е запълнила една голяма празнота у него. А това значително е по този начин, тъй като създателят ѝ е някогашен рейнджър от американската войска, служил в Ирак и Афганистан.

 Как Бил Гейтс чете книги
Как Бил Гейтс чете книги

Съвети от един от най-богатите хора в света

Според магната, книгата ще ни даде основа, на която да стъпим, с цел да се включим съответно в дебатите за изкуствения разсъдък, самостоятелните оръжия и потребността от тях.

" Bad Blood " на John Carreyrou

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Gigi San Mateo (@thoughtful.bookshelf) на Ное 8, 2018 в 11:30 PST

Третата книга в листата на Бил Гейтс му е била предложена от доста негови другари. " Bad Blood " споделя за възхода и падението на " Теранос ", компанията която нашумя преди няколко години със свадите към новаторските технологии, които употребява за кръвни проучвания. По-точно подправянето им.

Гейтс е прям, че историята е била по-шантава, в сравнение с си е мислел. Книгата не му е дала мира от първата до последната страница и в нея има в действителност всичко.

" 21 Lessons for the 21st Century " на Yuval Noah Harari

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от The CEO Library (@theceolibrary) на Авг 30, 2018 в 3:27 PDT

Предпоследната книга е от един от обичаните създатели на Бил Гейтс. Самият той признава, че е огромен обожател на всичките му книги и тази не прави изключение.

" 21 Lessons for the 21st Century " не е книга за предишното или бъдещето, а за сегашното. Магнатът счита, че в случай че 2018 година ни е оставила зашеметени от протичащото се по света, то книгата предлага потребна рамка, посредством която ще можем да обработим протичащото се и да помислим за провокациите, пред които сме изправени.

" The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness " на Andy Puddicombe

Петата и последна книга е малко по-различна от останалите. Тя е за силата на медитацията и самият Гейтс признава, че на млади години би се присмял на сходно нещо. Със брачната половинка му обаче са разкрили изгодите от медитирането.

 Бил Гейтс и
Сериалът, който Бил Гейтс предлага да гледаме

Силициевата котловина има своите секрети

Авторът на " The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness " стои и зад набиращото все по-голяма известност приложение за медитация - Headspace: Meditation & Mindfulness. Бил Гейтс е на мнение, че в случай че се замисляме по отношение на медитацията и изгодите от нея, книгата е идеално встъпление.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР