Едно от лекарствата се прилага при инхалации. Според информация на

...
Едно от лекарствата се прилага при инхалации. Според информация на
Коментари Харесай

Седем лекарства липсват по аптеките у нас според МЗ frognews.bg

Едно от медикаментите се ползва при инхалации. Според информация на притежателя на разрешението за приложимост, медикаментът се доставя до търговците на едро ежемесечно. 

 

За различен инхалаторен медикамент, който преди време още веднъж липсваше от аптечната мрежа у нас, не са постъпвали уведомления от притежателя на разрешението за приложимост за краткотрайно или непрекъснато прекратяване на доставките. В момента доставките се усилват, като са планувани нови до края на годината.

 

Лекарство, употребявано в терапия на диабет, сега е с 60% по-големи доставки спрямо миналата година. Проверките, осъществени измежду търговците на едро, не са открили липса на медикамента, добави доцент Мавров, представен от bTV. 

 

Доставките на антидепресант, който също липсва от аптеките, се чакат скоро, макар че е имало индустриални усложнения.

 

За различен медикамент, за който постъпват сигнали, употребен за понижаване на равнището на кръвната захар, се чакат 20 хиляди опаковки този месец и още 10 хиляди опаковки - през януари идната година.

Притежателят на позволение за приложимост на един от нискомолекулните хепарини е декларирал, че краткотрайно ще бъдат спрени доставките от 14 ноември тази година, само че за него има заместители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР