Едно от легендарните студиа на Холивуд си отива завинаги. През

...
Едно от легендарните студиа на Холивуд си отива завинаги. През
Коментари Харесай

Няма вече 20th Century Fox

Едно от именитите студиа на Холивуд си отива вечно. През 2019 година " Дисни " дефинитивно се запъти към монопол в Холивуд, купувайки за баснословните 71.3 милиарда $ компанията 20th Century Fox. Нейното лого носят филмите " Титаник ", " Аватар ", " Умирай мъчно ", " Пришълецът ", някои от " Междузвездни войни " и т.н. 

Това е и окончателният завършек на студиото, учредено през 1935 година Тогава Twentieth Century Pictures и Fox Film Corporation се сливат, с цел да слагат началото на 20th Century Fox. 

Филмите, създадени от студиото под шапката на " Дисни ", към този момент ще носят логото 20th Century. Сменено е и името на Fox Searchlight - арт компанията, основала заглавия като " Мис Слънчице ", " Формата на водата " и един от любимците за тазгодишните " Оскари " " Джоджо Заека ". Тя към този момент ще се споделя Searchlight Pictures.

Причините за смяната не са обявени публично, само че сп. " Варайъти " цитира източник от компанията, който споделя: " Смятам, че името Fox е непосредствено обвързвано с Мърдок, а това е токсично. " Медийната империя на Мърдок " Фокс нюз " е считана за рупор на републиканците в Съединени американски щати. В Холивуд пък, в това число в " Дисни ", обичайно преобладават демократичните политически възгледи. Освен това някогашният началник на телевизия Fox бе заплетен в сексскандал, сходен на този към Харви Уайнстийн, разказан и в настоящия филм " Бомба със закъснител ". Това не е добър " багаж " за компания, насочена към фамилните развлечения.

News Corporation, благосъстоятелност на Мърдок, придобива 20th Century Fox през 80-те, а Fox News е основана през 1996 година По-късно News Corporation беше разграничена на две елементи, като през 2019 година филмовата компания бе купена от " Дисни ", а за Рупърт Мърдок останаха медийните активи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР