Едно от химическите предприятия в Иркутска област изисква рекултивация, без

...
Едно от химическите предприятия в Иркутска област изисква рекултивация, без
Коментари Харесай

Русия се тревожи заради потенциален химически Чернобил

Едно от химическите предприятия в Иркутска област изисква рекултивация, без която може да настъпи световна екологична злополука, съизмерима с случая в атомната електроцентрала в Чернобил. Това съобщи в изявление за вестник " Известия " ръководителят на " Росприроднадзор " Светлана Радионова, съобщи БГНЕС.
Става дума за компанията Usoliekhimprom, която създава хлор и други химически субстанции. Според Радионова притежателите са изпомпали всичко допустимо от нея и са я оставили на произвола на ориста. По-специално, предприятието изисква ограничения заради тежко замърсяване с живак.
" В постройките на централата се съхраняват контейнери с химически рискови субстанции, някои от тях са под налягане. Никой не знае какво има там. В кладенците има боклуци от нефт. В непосредственост тече река, която има заплаха да бъде нечиста ", предизвести Радионова.
" Всъщност, това е територия на екологична злополука. Трябва да действаме в този момент, в противоположен случай ще се сблъскаме с " екологичен Чернобил ", изясни ръководителят на съветския контролен орган.
Според оценката на Радионова, ще са нужни 2 милиарда рубли, с цел да може да бъдат решени проблемите. А в региона на завода в Иркутск е въведен специфичен режим още от февруари, 2019 година. Изнесени са 1000 контейнера с живак от някои от складовете, работи се за разчистване на кладенци с високо токсични субстанции и към този момент съветските управляващи настояват, че ситуацията е под надзор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР