Едно от емблематичните издания в съвременната полска литература за деца

...
Едно от емблематичните издания в съвременната полска литература за деца
Коментари Харесай

Всичко за пчелите - в "Пчелите"

Едно от емблематичните издания в актуалната полска литература за деца – " Пчелите " на дизайнера и илюстратор Пьотр Соха, към този момент може да бъде открито и на български език, оповестиха от издателство " Дакелче ".

Преведената на над 25 езика, " Пчелите " е доста повече от цветна книга за деца над 7-годишна възраст – това широкоформатно издание със стотици истински илюстрации съдържа любопитна, занимателна и научно достоверна информация за пчелите.

 Снимка: Издателство
Снимка: Издателство " Дакелче "

От тази енциклопедия освен децата, само че и техните родители ще схванат по кое време на Земята за първи път са се появили пчелите, каква роля имат в природата, какво място са заемали в разнообразни култури, религии и столетия - от антична Гърция, през славянските княжества до империята на Наполеон Бонапарт; по какъв начин се прави мед, по какъв начин наподобява един кошер, каква е работата на пчеларя, имат ли място пчелите в градските пространства и за какво през днешния ден те са под опасност.

Преводът на книгата е на Марина Огнянова, редактор е Александър Маринов, а теоретичен редактор - Ростислав Бекчиев от Националния природонаучен музей при Българска академия на науките. Шрифтообработката е дело на дизайнера Владимир Владимиров, за графичната акомодация е виновна Диляна Манавска, а фотографиите са дело на Владимир Томашевич.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР