Едно от доказаните имена в спортната журналистика – Илия Илиев,

...
Едно от доказаните имена в спортната журналистика – Илия Илиев,
Коментари Харесай

Спортният журналист Илия Илиев се присъединява към редакцията на bTV Новините


Едно от потвърдените имена в спортната публицистика Илия Илиев, е новото лице на bTV. Заедно с одобрените водещи и кореспонденти на медията, той ще се редува при представянето на най-интересните и настоящите събития в спортните излъчвания на bTV Новините.

Илия Илиев е с дълготраен опит в отразяването на спортни събития. Завършил е " Журналистика и масмедии " в Университета за национално и международно стопанство, както и магистратура " Маркетинг със специализация рекламен мениджмънт ". Кариерата си стартира през 2008-а година във вестник „ 7 дни спорт “, където прави първите си стъпки като кореспондент и редактор. Година по-късно той към този момент е част от екипа на bTV, където остава две години.

Следва къс интервал, в който работи като управител маркетинг и реклама във футболния клуб ЦСКА, преди да се върне към публицистиката в Българската национална телевизия през 2013-а. Отразявал е две европейски и две международни шампионати по футбол, както и пет олимпийски игри, като през 2021 година е специфичен делегат в Токио. Бил е водещ на спортни събития в цялата страна, измежду които международно състезание по полумаратон, европейски шампионати по планинско тичане и балкански шампионати по лека атлетика.

Освен богат опит в работата на терен, Илиев е бил създател и водещ на спортни излъчвания, футболни и олимпийски студия, както и седмично обзорно спортно предаване. В публичната телевизия, журналистът приема провокации и в други ресори - водещ е на утринен блок, начин на живот токшоу и вести.

За връх в кариерата си Илиев показва специфичното изявление, което взема от легендата на футбола Диего Марадона за вестник " 24 часа " в Дубай през 2012 година.

През целия си живот журналистът е предан на леката атлетика и спорта – преди като народен играч на 400 метра, а в този момент и като треньор.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР